Η κυρία Ρέα Βιτάλη δηλώνει συγγραφέας και δημοσιογράφος. Δικαίωμά της. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είσαι ότι δηλώσεις. Αποφάσισε λοιπόν να ασχοληθεί και με τη «Ζούγκλα» και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο από τις ηλεκτρονικές σελίδες του Protagon. Οποία τιμή. Το εν λόγω site έχει από το 2014 μεταβιβαστεί στο πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, τον Χρήστο Μεμή. Σε αυτόν τον κόσμο τον μικρό, τον μέγα, όλοι γνωριζόμαστε και από την καλή και από την ανάποδη.

Ξέρουμε δηλαδή ποιος είναι ποιος. Γνωρίζουμε ποιος κινείται και πως στα υπόγεια της εξουσίας και στα ημιυπόγεια της παραεξουσίας. Δεν υπάρχουν μυστικά στο μικρό χωριό που λέγεται Αθήνα, ιδιαίτερα όταν πληροφορείται κάποιος από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» του αθηναϊκού κέντρου, όπου οι τεκτονικές πλάκες της πολιτικής και επιχειρηματικής ίντριγκας συνθλίβουν την αξιοπρέπεια και στραγγαλίζουν την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Ρέα Βιτάλη αποφάσισε να ασχοληθεί με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα. Κατέθεσε δε γραπτώς τις σκέψεις της σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Protagon του Χρήστου Μεμή. Ανάμεσα από τις αράδες του κειμένου της αφήνει υπονοούμενα, επιχειρεί να παίξει με τις λέξεις, με τις οποίες δεν παίζουμε διότι μας εκδικούνται όπως θα όφειλε να γνωρίζει η αυτοχαρακτηριζόμενη ως συγγραφέας. Αποδίδει φράσεις και δηλώσεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Με μία πληθωρική όσο και αντιαισθητική ψευδοαστικότητα (που μόνον οι μικροαστοί επιδεικνύουν για ευνόητους λόγους) και εμφανή δουλικότητα έναντι των ισχυρών του αθηναϊκού κέντρου η κυρία Ρέα Βιτάλη, αποφασίζει, δικάζει και προδικάζει. Υποστηρίζει με πρωτοφανή αναίδεια όλα όσα η οικογένεια Λεβέντη ισχυρίζεται για την υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Υιοθετεί ευρισκόμενη προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία τα όσα μηρυκάζει εξ αρχής η «υπεράσπιση» του βιαστή, γόνου της ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας. Είναι δε τόσο αναιδής ώστε να διεκδικεί παρ’ όλα αυτά το δικαίωμα να αναφέρεται στο κίνημα #MeToo, ενώ έχει στο όνομα ενός αντιαισθητικού και ακραία συντηρητικού καθωσπρεπισμού ποδοπατήσει όλες τις αρχές του κινήματος αυτού. Όλα όμως αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η βιτρίνα. Γιατί η ουσία βρίσκεται αλλού. Η Ρέα Βιτάλη ανήκει στην κατηγορία εκείνη των δουλικών υπηρετών που διαβιούν παρασιτικά στους ομόκεντρους κύκλους των ισχυρών οικογενειών με τα μεγάλα συμφέροντα. Ως γνωστόν τα παράσιτα επιβιώνουν καταναλώνοντας μόνον απόβλητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης