Π.Κ.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, απόφοιτος του Χάρβαρντ, πανεπιστημιακός δάσκαλος και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, είναι ο άνθρωπος ο οποίος ηγείται του μηχανισμού αντιμετώπισης της επιδημίας. Είναι φανερό πως βρισκόμαστε σε καθεστώς πανδημίας, δηλαδή οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες και όλα γίνονται γνωστά μέσω του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας, πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης στη εκκλησία, φέρεται να είναι ταυτόχρονα και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής που έχει συγκροτήσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να πιστεύει στον Θεό ή όχι. Κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέγει, εάν το επιθυμεί, να ακολουθεί το θρησκευτικό δόγμα που τον καλύπτει.

Όμως στη σημερινή Ελλάδα συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα. Η κ. Γιαμαρέλλου, γνωστή επιστήμων και λοιμωξιολόγος, δήλωσε δημοσίως πως δεν φοβάται τη Θεία Μετάληψη, γιατί από αυτή δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός επειδή η όλη διαδικασία είναι ένα Μυστήριο.

Σε περίοδο παγκόσμιας απειλής είναι φανερό ότι χρειάζονται επιστήμονες οι οποίοι θα εγγυηθούν αποτελεσματικά τον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας. Άνθρωποι οι οποίοι προτάσσουν την επιστημονική αλήθεια και επιλέγουν την επιστημονική προσέγγιση χωρίς να επηρεάζονται από τις προσωπικές τους θρησκευτικές, δογματικές ή ιδεολογικές επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ συχνά στην Ελλάδα συνδέουμε όλα τα παραπάνω και καταλήγουμε συχνά στο γνωστό μας «εθνικό αλαλούμ».

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας δεν πρέπει μόνον να φαίνεται επιστήμων και επαρκής. Πρέπει και να είναι, και να δείχνει ανεξάρτητος από επιρροές.

Έχει γίνει γνωστό ήδη πως ως πρόεδρος της επιτροπής υπέδειξε πρόταση στην υπουργό Παιδείας να μην κλείσουν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Θα πρέπει ο κ. Τσιόδρας να μας εξηγήσει τον επιστημονικό λόγο που του επέβαλε μια τέτοια απόφαση. Μία επιδημία, η οποία προκαλεί θανάτους και σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να τη διαχειριστούν άνθρωποι φανατικά προσηλωμένοι σε ιδεοληψίες που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει εάν και κατά πόσο ηγούνται του μηχανισμού αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού άτομα που θυμίζουν περισσότερο ταλιμπάν της καθ’ ημάς Ανατολικής Εκκλησίας παρά τεκμηριωμένους σύγχρονους επιστήμονες που τοποθετούν τον άνθρωπο και την επιστημονική τεκμηρίωση πάνω από δόγματα, πολιτικές και πιστεύω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης