Λάμπρος Παναγιώτου

«Αν ελεγχθούν τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα 2004-2010, και ξέρετε τι εννοώ αναγνωρίσιμα, θα φέρει το μισό χρέος πίσω…» είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρώην Προϊστάμενος κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ κ. Φλωράτος σχετικά με τις offshore εταιρείες και τους επενδυτές τους, δηλαδή τους γνωστούς άγνωστους φοροφυγάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο απυρόβλητο οι offshore εταιρείες» είναι ο τίτλος της ερώτησης που κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Θωμάς Ψύρρας.

Καλέ μου άνθρωπε πως πάμε για Κρανίδι; Ακολουθώντας τις εξωχώριες εταιρείες πάντα φτάνουμε εκεί.

Οι τέσσερις Βουλευτές κάνουν λόγο για «εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης ως προς τον έλεγχο του αφανούς πλούτου των 6.800 offshore εταιριών» ενώ παράλληλα επικαλούνται και τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο όλων αυτών των εταιριών έχουν ελεγχθεί μόνο 32 και έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 45 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεφτά υπάρχουν… Κάτι ήξερε ο Γιώργος. Όμως δεν τα΄ χε η ταβερνιάρισσα της Ύδρας στο ταμείο της οποίας έψαχναν τζιμάνια του ΣΔΟΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης