Μέχρι και ο σερβιτόρος του εστιατορίου στο πολυτελές ξενοδοχείο ξεροκατάπιε όταν άκουσε τον επικεφαλής αστυνομικό της συνοδείας του Καναδού Πρωθυπουργού να του ζητάει επιμόνως τον λογαριασμό, παρά τις διαβεβαιώσεις του γκαρσονιού ότι όλα ήταν πληρωμένα.

Ο Καναδός αστυνομικός παρακάλεσε τον σερβιτόρο να ακυρώσει την απόδειξη και επέμεινε να του πουν τι χρωστούσε η παρέα του για τα φιλέτα και τις υπόλοιπες νοστιμιές που είχαν δοκιμάσει στο τραπέζι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε, είναι όλα εντάξει, τα πλήρωσαν οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού» είπε ο σερβιτόρος στον αστυνομικό, δείχνοντάς του το διπλανό τραπέζι του Καναδού Πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Εκεί ωστόσο ο αστυνομικός, να κλωτσάει σαν τον πεισματωμένο… «γάιδαρο».

«Ευχαριστούμε πολύ, αλλά εμείς, μ’ όλο το σεβασμό, θέλουμε τον λογαριασμό μας» είπε και πάλι το όργανο της τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο σερβιτόρος ακύρωσε την πληρωμή κι έφερε την νέα απόδειξη, αλλά ως Έλλην ρώτησε να μάθει γιατί όλη αυτή η «φασαρία» από το πουθενά, τη στιγμή μάλιστα που από το τραπέζι του Πρωθυπουργού τα πάντα έδειχναν να είναι μια χαρά.

«Εμείς, ως αστυνομικοί που συνοδεύουμε τον Πρωθυπουργός μας, έχουμε ειδικό κονδύλι γι’ αυτή μας την αποστολή. Σύμφωνα με τον Καναδικό νόμο, αν εμείς δεχθούμε να πληρώσει ο Πρωθυπουργός, αυτό μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και δωροδοκία» απάντησε ο επικεφαλής, κάνοντας σερβιτόρο και Έλληνες αστυνομικούς να σταυροκοπιούνται.

Παρά ταύτα, τα Ελληνόπουλα «ανέκραξαν» ομοφώνως: «Έτσι γίνονται τα κράτη, κύριοι, έτσι!».

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Ασχολήθηκε όμως με τα Καλάβρυτα ζητώντας να τα επισκεφθεί, αποδεικνύοντας πως έχει διαβάσει καλύτερα από μας την ιστορία μας.

Και τα επισκέφθηκε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης