Τη στιγμή που συνταξιούχοι και μισθωτοί κρατούν την ανάσα τους για το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων που βρίσκεται προ των πυλών, έτοιμο να επιφέρει νέες ανατροπές στις ζωές τους, οι βουλευτές εξακολουθούν να αποδεικνύουν -σε κάθε ευκαιρία- ότι αποτελούν μία ξεχωριστή «κάστα», την οποία δεν «αγγίζει» η κρίση.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που βρίσκονται αναρτημένα στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, οι ίδιοι αντλούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής ποσά ικανά να ανακουφίσουν ζωτικές ανάγκες πολιτών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα… προκλητικά προνόμιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά το 15θήμερο από 17 έως 31 Αυγούστου, το τμήμα προμηθειών της Βουλής ενέκρινε πίστωση ύψους 47.975,91 ευρώ για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών στο εσωτερικό της χώρας.

Το ποσό αυτό ήταν εμφανώς χαμηλότερο κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Βλέπετε, η τουριστική σεζόν είχε παρέλθει… Κάπως έτσι, το ποσό για τις μετακινήσεις κατά τη συγκεκριμένη περίοδο περιορίστηκε στις 26.538,73 ευρώ.

Μια απλή πρόσθεση φανερώνει ότι σε διάστημα ενός μόλις μήνα, πληρώσαμε 74.514,64 ευρώ για τις μετακινήσεις από αέρος των ιπτάμενων και τζέντλεμεν πλην τζαμπατζήδων βουλευτών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης