Τον έβαλαν στο χορό, του είπαν να χορέψει, αλλά δυστυχώς η ορχήστρα δεν έπαιξε ποτέ την παραγγελιά.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα συνέβησαν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και βρέθηκε επιτέλους Πρωθυπουργός γι’ αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του «έπαιζε» για ώρες στον Πρωθυπουργικό θώκο, αλλά τελικά ο κύριος Πετσάλνικος έμεινε στα μισά του δρόμου για το Μαξίμου.

Ο κύριος Πετσάλνικος λέει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει καθήκοντα Πρωθυπουργού κι αν τελικά είπε το «Ναι» ήταν γιατί υπήρχε συνεννόηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ως προς το πρόσωπό του.

«Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παπανδρέου με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι, μετά από συνεννόηση με τον κύριο Σαμαρά, αποφάσισαν να οδηγηθούν σε μία θεσμική λύση που να ενώνει, και μου ζήτησε να αναλάβω το αξίωμα του Πρωθυπουργού σ’ αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση. Καθώς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των δύο αρχηγών ως προς το πρόσωπό μου και η επιμονή του Πρωθυπουργού για λύση θεσμική, αποδέχτηκα την πρόταση γνωρίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνω για τη χώρα» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Πετσάλνικος απέφυγε να σχολιάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών ως προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα ευχήθηκε και καλή επιτυχία στο νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης