«Εβδομήντα επιτροπές τον μήνα, τρεις ώρες επιπλέον τη μέρα δουλειά. Οι στενογράφοι εργάζονταν μέχρι τις 04.00 τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια των Εξεταστικών Επιτροπών. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματικές και εμείς θα φύγουμε από δω Δευτέρα ξημερώματα. Και έρχεστε και μας ”σκοτώνετε”, επειδή θα μας έδιναν 1.000 ευρώ. Ναι, είναι λάθος να λέγεται ότι πρόκειται περί μετεκλογικού επιδόματος, αλλά εμείς δεν παίρνουμε πια υπερωρίες, ούτε χρήματα επιπλέον που τώρα με το άνοιγμα της Βουλής θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε δυο και τρεις φορές περισσότερο. Γιατί χτυπάτε μόνο εμάς; Τα άλλα τέσσερα υπουργεία που θα πάρουν αυτό το ρημάδι το επίδομα δεν θα ρίξουν τη χώρα έξω; Μόνο εμείς φταίμε για την κατάντια της Ελλάδας; Βρείτε αυτούς που δεν δουλεύουν, τους τεμπέληδες, αυτούς που εμείς οι ίδιοι στηλιτεύουμε και δώσ’ τους να καταλάβουν, γιατί το παίζουν τουρίστες. Εμείς όμως είμαστε εδώ εικοσιτέσσερις ώρες και μας βλέπετε που είμαστε εδώ. Αυτά, όμως, δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε, γιατί δεν πουλάνε. Πουλάνε όμως τα 1.000 ευρώ που πήγαν να μας δώσουν!».

Είναι η κραυγή αγωνίας μιας υπαλλήλου της Βουλής που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς κατά τη διάρκεια των εκλογών ήμασταν όλες τις ώρες στο κανάλι της Βουλής. Ερχόταν όποια ώρα ήθελε ο κάθε βουλευτής και έλεγε θέλω να κάνω δηλώσεις. Δίναμε εικόνα στα άλλα κανάλια. Δουλέψαμε Σαββατοκύριακα, υπερωρίες, πληρωθήκαμε για αυτά;» είπε ο Παναγιώτης από την τηλεόραση της Βουλής. Είναι οι Στεχανοβίτες του «Ναού της Δημοκρατίας».

Πράγματι, δεν πληρώθηκαν, αλλά δυστυχώς εδώ που έφτασε η κοινωνία, μαζί με τα ξερά θα καίγονται πλέον και τα χλωρά.

Για τους αστυνομικούς της Βουλής ισχύει, ωστόσο, το «κάλλιο πέντε και στο χέρι…». Ας είναι λένε και τα 300 ευρώπουλα. Θα πληρώσουμε κι έναν λογαριασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης