Π.Κ.

Σε άλλα επίπεδα περνά η άσκηση πολιτικής εις την χώραν της φαιδράς πορτοκαλέας από τη στιγμή που ευμεγέθεις πολιτικοί συγγράφουν πονήματα με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» για να ομολογήσουν στις μέσα σελίδες πως κάποια στιγμή αποφάσισαν να ξυλοκοπήσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία πολιτική ορολογία απότοκο της μνημονιακής θύελλας και των παθών που προκάλεσε αυτή. Πάλι καλά γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα, όπως κατέδειξε και η τοποθέτηση βόμβας στον χαρτοφύλακα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ευτυχώς τα χειρότερα αποσοβήθηκαν, αλλά δυστυχώς τα περισσότερο ακίνδυνα καλούμεθα να τα καταναλώσουμε εμείς οι πολίτες αναγιγνώσκοντας τα πονήματα των πολιτικών οι οποίοι είχαν την τύχη ή μάλλον την ατυχία να διαδραματίσουν ρόλο κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Η υπόθεση Novartis, υπόθεση υπαρκτή και σκανδαλώδης όσον αφορά στη διεθνή της διάσταση και την αποδεδειγμένη δωροδοκία και στελεχών στον χώρο της Υγείας παγκοσμίως αλλά και εν Ελλάδι, φαίνεται πως για πολύ καιρό ακόμη θα εξάπτει τον ψυχισμό και την «ευαίσθητη» φαντασία των πολιτικών, ιδιαίτερα εκείνων που για τον οποιοδήποτε λόγο ενεπλάκησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμάμαι ακόμη ανάμεσα από τις ραφιέρες κάποιου μέγα Βασιλόπουλου στην Αττική τον Ανδρέα Λοβέρδο έξαλλο να απειλεί Θεούς και Δαίμονες μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Ήταν λίγες εβδομάδες μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τους στείλω όλους στη φυλακή» τον άκουσα να λέει. Την πρόθεση του αυτή μου την επιβεβαίωσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις εκλογές και ο Ανδρέας Λοβέρδος  μας ενημέρωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ. Σε αυτή τη φάση εκδίδει και το βιβλίο του με το οποίο προφανώς καταθέτει αυτά τα οποία ξέρει και αυτά που θα ήθελε να ξέρει για το τι κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση που συνεχίζει να απασχολεί την ελίτ της χώρας, τον «Ρασπούτιν» και κάποιους άλλους ενδιάμεσους ή υψηλά ιστάμενους στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, στο νέο του βιβλίο ο κ. Λοβέρδος σημειώνει: «Γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει: «Παρακάλεσα τον Άγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Όταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν. Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Έως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης