Ο «άτυχος» ταξιτζής είχε μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στην Ηγουμενίτσα, όπου είχε μεταφέρει δύο «υπαλλήλους της Βουλής», και ζήτησε από τον αστυνομικό της πύλης του Κοινοβουλίου να τον συνοδεύσει στο λογιστήριο, για να εισπράξει τα χρήματα της κούρσας.

Ο αστυνομικός άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, παρά ταύτα όμως, για να μην δυσαρεστήσει τον οδηγό του ταξί, επικοινώνησε με το λογιστήριο της Βουλής, δίνοντας το όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μας έχει δώσει κανένας εντολή πληρωμής και δεν ξέρουμε καν περί τίνος πρόκειται», ήταν η απάντηση από τον υπεύθυνο του οικονομικού τμήματος.

Τότε άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά του ταξιτζή. Όλα είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη μέρα, όταν δύο καλοντυμένες κυρίες (κατά την περιγραφή του οδηγού ήταν και ελαφρώς σιτεμένες), υποδυόμενες τις υπαλλήλους της Βουλής ζήτησαν να τις μεταφέρει στην Ηγουμενίτσα.

Ανυποψίαστος εκείνος πίστεψε ότι χτύπησε «λαβράκι» και χωρίς να το σκεφτεί τράβηξε για τα δυτικά της χώρας. Μετά από έξι ώρες ταξίδι, έφτασαν μπροστά από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας και οι δύο κυρίες τού ζήτησαν να τις αποβιβάσει εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα καθίσουμε μόνο δύο μέρες και, αν δεν έχετε αντίρρηση, να έρθετε να μας πάρετε πάλι για το ταξίδι της επιστροφής», είπε η μία κυρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλος πληρώνει τον λογαριασμό.

Η ίδια κυρία έβγαλε την ταυτότητά της και έδωσε τα στοιχεία στον ταξιτζή, υπογράφοντάς του και μία υπεύθυνη δήλωση, ώστε εκείνος στην επιστροφή να εισπράξει το αντίτιμο της κούρσας από το λογιστήριο της Βουλής.

«Ήξεραν και τον Γιώργο…», είπε γεμάτος απογοήτευση στον αστυνομικό ο ταξιτζής που έβλεπε το όνειρο των χρημάτων που θα εισέπραττε να απομακρύνεται (εννοούσε ότι οι κυρίες γνώριζαν τον Γιώργο Παπανδρέου).

«Ήθελα να γελάσω, αλλά δεν μου πήγαινε, γιατί λυπήθηκα τον ταξιτζή, που τον έπιασαν δύο απατεώνισσες κορόιδο», ήταν τα λόγια του αστυνομικού στην πύλη.

Τελικά, οι δύο απατεώνισσες έφτασαν στον προορισμό τους και ο άτυχος ταξιτζής θα έχει να διηγείται την ιστορία στα παιδιά του….

Το μόνον της ζωής μου ταξίδιον… στην Ηγουμενίτσα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης