Γρηγόρης Τάτσης

Κανείς εχέφρων δεν διανοείται να εκλάβει ως απόφαση-βόμβα την υπερψηφισθείσα πρόταση του Σοφοκλή Πιλάβιου για 15μερη αναστολή όλων των λειτουργιών της ΕΠΟ και των 57 ενώσεων –μελών της, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών με κυβέρνηση κόμματα, Super League, αλλά και UEFA -FIFA για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίαν επιεικώς θα τη χαρακτήριζα τζούφιο πυροτέχνημα επικοινωνιακής καταναλώσεως.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εσχάτως βάλλεται πανταχόθεν. Και όχι άδικα.

Το πρόσφατο «προϊόν» του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και η αδιαφάνεια στις ενέργειες διαλεύκανσης των «ύποπτων» φακέλων της ΟΥΕΦΑ είναι δύο πτυχές χαρακτηριστικές της παθογένειας του ποδοσφαίρου μας, για τις οποίες ο κ. Πιλάβιος είναι ο απόλυτος υπόλογος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσουνάμι των αντιδράσεων για τις αδειοδοτήσεις, η παντελής έλλειψη ενάργειας σε βασικές και αυτονόητες θεσμικές λειτουργίες και εφαρμογές κανονισμών και οι αφόρητες πιέσεις εξώθησαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αναλάβει μια πρωτοβουλία, στην ουσία της οποίας δεν υπάρχει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εθνική ομάδα θα ταξιδέψει κανονικά την Κυριακή για τη Νέα Υόρκη και το προγραμματισμένο φιλικό με το Εκουαδόρ την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η ΕΠΟ αν και σε αναστολή των δραστηριοτήτων της θα «παζαρεύει» σε νέο κύκλο επαφών δεσμεύσεις, και με το «μπαμπούλα» της ΟΥΕΦΑ θα κουνά το δάκτυλο στις επαφές με την κυβέρνηση, απαιτώντας άρση του οικονομικού αποκλεισμού.

Έχουμε πλειστάκις γίνει θεατές αυτού του ανιαρού μονόπρακτου και κανείς πλέον δεν πείθεται.

Η λύση είναι και αυτή γνωστή τοις πασι και είναι συμπυκνωμένη στη λέξη «αυτοκάθαρση», αλλά ο ευαγγελισμός της από την ΕΠΟ στοιχειοθετεί λέξη κενή περιεχομένου, ένεκα απουσίας βουλήσεως. Κοινώς ..«είναι πολλά τα λεφτά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης