Οι νύφες του Θερμαϊκού φαίνεται πως ξέχασαν τη θάλασσά τους ,αφού η ερώτηση για την ρύπανσή του και τον αργό του θάνατο έρχεται από δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδη και Γιάννη Δημαρά και όχι από τις όμορφες βουλευτίνες της συμπρωτεύουσας.

«…σκουπίδια , υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αστικά και βιομηχανικά λύματα από παράνομους αγωγούς, εστίες φυτοπλαγκτόν εμφανίζονται στα νερά του Θερμαϊκού και στην παραλία της Θεσσαλίας μόλις φυσήξει λιγάκι ο Βαρδάρης» αναφέρουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές θέλοντας έτσι να παρουσιάσουν το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται στον Θερμαϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αναλύσεις δε σε ιζήματα εντόπισαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως μολύβδου, χρωμίου, χαλκού, καδμίου, υψηλές συγκεντρώσεις φωσφόρου, αμμωνίας και άλλων τοξικών ουσιών» συμπληρώνουν στην ερώτησή τους οι Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να μάθουν ποια μέτρα προτίθεται να πάρει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον έλεγχο της ρύπανσης και τη σωτηρία του Θερμαϊκού κόλπου.

Μπαμ και κάτω ο Θερμαϊκός στα χέρια πέρασε του Λιβιεράτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης