Ο Εφραίμ στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 12:50
Δ. Κ.
Ο Εφραίμ στη Βουλή
«Χριστός Ανέστη!» ευχήθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην είσοδο της Βουλής.

Δίπλα του οι δύο δικηγόροι και πίσω του… όχι ο σατανάς αλλά το αlter ego του, ο ιερομόναχος Αρσένιος, το βλέμμα του οποίου θυμίζει κουκουβάγια στο ψάξιμο τροφής τη νύχτα.

Επί ποδός οι αστυνομικοί που τον συνόδευσαν στην αίθουσα της Εξεταστικής Επιτροπής και του προσέφεραν καφέ, αλλά ο ηγούμενος πήρε μόνο νεράκι τελικά.

«Ποιος είναι, ρε παιδιά, και τρέχετε έτσι;» ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, η οποία ακούγοντας στη συνέχεια ότι ήρθε ο Εφραίμ, είπε χαριτολογώντας: «Πού είναι, πού είναι; Θέλω να τον ρωτήσω κάτι για τα χρηματοοικονομικά».

Οι δύο ιερομόναχοι αυτή τη φορά έφτασαν στο Κοινοβούλιο με ταξί και χωρίς πολλούς συνοδούς.

Τον Μάρτη, είχαν ζητήσει από μόνοι τους να καταθέσουν στην Επιτροπή και είχαν κάνει λόγο για στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Όμως, από τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, μάλλον το ίδιο τροπάριο με μια μικρή παραλλαγή, ότι δηλαδή δεν ήταν το Δημόσιο που ζήτησε τις ανταλλαγές αλλά η κυβέρνηση, είπαν τόσο ο Εφραίμ όσο και ο Αρσένιος.

Και αυτή τη φορά δεν κατέθεσαν υπόμνημα αλλά … «κελάηδησαν». Τώρα τι θα βγει απ’ όλο αυτό; Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Α, ξεχάσαμε να πούμε ότι οι δύο ιερομόναχοι δεν έτυχαν της ίδιας κοσμοχαλασιάς που είχε γίνει την πρώτη φορά που ήρθαν στη Βουλή, ούτε από τα κανάλια ούτε από τους βουλευτές.

Να τους φυλάει το χέρι κάποιος βουλευτής δεν είδαμε, αλλά μένει να ενημερωθούμε για το τι έγινε στα ενδότερα…

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 12:50