Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου στον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό για τον αποκλεισμό της Κρήτης από το μεταφορικό ισοδύναμο, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή ήταν άδικη και χωρίς επιχειρήματα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ):Η μόνη αιτιολογία είναι να έχετε μπερδευτεί με το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι, αλλά δεν το έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκης από μηδενική βάση. Είναι πεζό, αναφέρεται στον «Καπετάν Μιχάλη» από τον Νίκο Καζαντζάκη: «Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτονταν στη θάλασσα». Όμως, δεν αναφερόταν στην Κρήτη. Αναφερόταν στην αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία γύρω από την Κρήτη περιστρεφόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός δεν μπήκε στον πειρασμό να απαντήσει, αν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, μετά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, να δούμε και την Κρήτη στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Όμως, ο τελευταίος πειρασμός του Νεκτάριου Σαντορινιού που ακολουθεί, μας ταξίδεψε πέρα από το λογοτεχνικό οίστρο και μεγαλείο του Νίκου Καζαντζάκη.

«Το μεταφορικό ισοδύναμο το έφερε η δική μας Κυβέρνηση σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και με χρήματα του εθνικού προϋπολογισμού. Εσείς, παρόλο που είστε ευαίσθητοι, φανήκατε πολύ αναίσθητοι σε αυτό» διευκρίνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είσαι χυδαίος… (δεν ακούστηκε).
ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ: Σε έβρισα;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης