Εύποροι ή φτωχοί συνθέτουν το υπουργικό συμβούλιο;

Το ερώτημα-δήλωση έθεσε πρώτος ο Νίκος Φίλης μιλώντας για τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι «εμπιστεύεται» για τα παιδιά του την ιδιωτική εκπαίδευση (εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον ΦΠΑ) και άναψε φωτιές στο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ το χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Η δήλωση αυτή του κ. Φίλη ο οποίος είναι απόφοιτος της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής στη Νέα Σμύρνη, ερμηνεύθηκε ως προσβολή προς τις ελληνικές οικογένειες που προσπαθούν σε περίοδο κρίσης να προσφέρουν μία καλύτερη Παιδεία στα τέκνα τους και ενόχλησε ιδιαίτερα το Μαξίμου που έχει κάνει σημαία το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

‘Έχουμε άραγε ένα «προνομιούχο» κυβερνητικό σχήμα ή οι περισσότεροι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα στέλνουν το μεγάλο τους γιο Φοίβο-Παύλο στη «Σχολή Χιλλ» στην Πλάκα, με δίδακτρα 7.000- 11.000 ευρώ το χρόνο. Ο μικρός τους γιος Ορφέας – Ερνέστο πηγαίνει επίσης σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό την «Αγκάλη», επίσης στη συνοικία της Πλάκας που κοστίζει 7.000 ευρώ.

Ο πολυπολιτισμικός Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεννημένος στην Ολλανδία και απόφοιτος του φημισμένου κολεγίου του Ήτον και με σπουδές στα Πανεπιστήμια του Σάσεξ και της Οξφόρδης έχει προτιμήσει, σύμφωνα με πληροφορίες για τα τρία του παιδιά ξενόγλωσσο ιδιωτικό σχολείο. Είναι άλλωστε παντρεμένος με τη Σκωτσέζα οικονομολόγο Χέδερ Γκίμπσον, διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος βέβαια δεν είναι αριστερής φιλοσοφίας, στέλνει τον γιο του Γιώργο, από το γάμο του με τη Μαρίνα Ελευθερουδάκη στο American Community School of Athens.

Την πλάτη στη δημόσια εκπαίδευση δεν έχει γυρίσει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος τελείωσε τη Σχολή Ζηρίδη έχει εμπιστευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ιδιωτική εκπαίδευση (Τοσίτσειο) για τον γιο του.

Από τους νυν υπουργούς που εμπιστεύτηκαν την ιδιωτική εκπαίδευση, ο Νίκος Κοτζιάς υπουργός Εξωτερικών έχει τελειώσει τη Σχολή Μωραίτη το 1968, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος την Ιωννίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά, ο οποίος στέλνει τα δύο του παιδιά στην Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλίνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης