Π.Κ.

Ο Joker τα κατάφερε. Τους ξεγύμνωσε όλους εκείνους τους δήθεν προοδευτικούς, τους ντεμέκ φιλελεύθερους, τους κατά δήλωσή τους μετριοπαθείς κεντρώους. Ο Joker τους «έφτυσε» στα μούτρα τον φτιασιδωμένο καθωσπρεπισμό των μηχανισμών τους. Τους έστειλε αδιάβαστους με τις ψυχαναλυτικές ερμηνείες τους. Τους μπέρδεψε βλέπετε, γιατί το απόλυτο apolitik του είναι συγκροτημένα πολιτικό τελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και έφθασε η στιγμή της αποκάλυψης, εδώ και τώρα, με τους μπάτσους να τρέχουν να ψάχνουν για εφήβους κρυμμένους στη σκοτεινή αίθουσα των σινεμά. Έκαναν τον «Joker» underground θέαμα. Του προσέδωσαν ακόμη περισσότερη πολιτική αξία καλύπτοντάς τον με την αχλή του απαγορευμένου.

Ήταν πάντοτε ηλίθιοι αυτοί οι μηχανισμοί, από την επιτροπή καταλληλότητας και τον νόμο 445 του Μεταξά με τον γλοιώδη συντηρητισμό τους. Με τις «κυρίες» και τους «κύριους» που αποφασίζουν το τι αντέχουν και τι δεν αντέχουν οι έφηβοι. Οι εξυπνακίζοντες οι οποίοι «ερμηνεύουν» ψυχολογικά τα όρια της ανοχής της βίας, αυτοί οι υποκριτές.

Στην εποχή μας αυτοί οι μηχανισμοί είναι απλώς ξεπερασμένοι. Το «ακατάλληλο» ή όχι εξαρτάται από την παιδεία του κάθε εφήβου, την παιδεία των γονιών του, την εκπαίδευση των μηχανισμών αντίστασης του κάθε παιδιού, την καλλιέργεια που λαμβάνει και το γνωστικό αντικείμενο που κατέχει. Το διαδίκτυο παραμονεύει με κάθε λογής προϊόν παγίδα για τα παιδιά αυτά. Με πλήρη ελευθερία πρόσβασης. Ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο που είναι έτοιμος να καταβροχθίσει ψυχές και τους εφήβους ως μοναδική ασπίδα στέκεται η γνώση και η κουλτούρα που τα παιδιά αυτά έχουν «θηλάσει» από τους γονείς τους και από το σχολείο τους. Αν είναι τυχερά. Τίποτε άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτόν τον λόγο η αντίδραση των δύο αυτών κυριών του Υπουργείου Πολιτισμού, των αστυνομικών που ενεπλάκησαν και του εισαγγελέα που αναμείχθηκε, αν αναμείχθηκε, είναι άθλια, ξεπερασμένη, αναποτελεσματική, προσβλητικά βλακώδης.

Ο Joker τους «ξεβράκωσε» όλους αυτούς τους ανήμπορους μικρούς ανθρωπάκους. Τους έβγαλε τη μιζέρια του συντηρητισμού τους. Μιλάμε για τους «δημοσιογράφους», τα έντυπα και τις ιστοσελίδες που έσπευσαν να καλύψουν τους όψιμους φίλους τους, τους νεοδημοκράτες κυβερνήτες, λες και η υπόθεση Joker είναι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Τόσο ηλίθιοι είναι.    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης