ΠΚ

Ως γνωστόν ο σοφός Κυβερνήτης, ίδρυσε τα πρώτα δύο Κακουργιοδικεία της σύγχρονης Ελλάδος στον Πύργο Ηλείας και στη Χαλκίδα. Το ότι οι Χαλκιδείς ήταν προβληματικοί το ξέρουμε από τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη. Το ότι ο Πύργος Ηλείας ήταν το επίκεντρο του εγκλήματος το ξέρουμε από την ιστορία.

Η μακρά λοιπόν αυτή παράδοση έδωσε το δικαίωμα στον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας να διεκδικεί την στέφανον επαΐοντα στη νομική επιστήμη. Να ανακαλεί στην τάξη ως απλός δικηγόρος ή βουλευτής της Εκτελεστικής εξουσίας άραγε, εισαγγελικό λειτουργό, αποδίδοντας στη λειτουργό, πρόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζαβάρας ακολουθώντας την απλή δικηγορία αυτό-υποβαθμίστηκε. Θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποια άλλη επαγγελματική διέξοδο από εκείνες που προσφέρει η νομική επιστήμη. Ίσως τώρα να αισθανόταν περισσότερο αυτάρκης και λιγότερο ετερόφωτος, περισσότερο ασφαλής και λιγότερο ανασφαλής για το πολιτικό του μέλλον. Τώρα πρέπει να υποκλίνεται στα πρώην εκ συνήθειας και στα νυν εξ ανάγκης αφεντικά του. Έτσι υπέπεσε στο σφάλμα της αμετροέπειας που για ορισμένους αποτελεί και πολιτικό αμάρτημα. Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του νέου ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, του πιθανού νέου διαχειριστή του MEGA, του προέδρου του Ολυμπιακού. Ξέχασε ως νομικός ωστόσο πως το «ίνδαλμα» του βρίσκεται εκτός φυλακής με υποσχετική (λέγεται αλλιώς και ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους), πώς το όνομα του να εμπλέκεται (σωστά ή όχι θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη) σε μία δυσώδη υπόθεση με διακίνηση ηρωίνης, πώς η Εισαγγελία εξετάζει και την εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης καυσίμων αλλά και μαύρου χρήματος. Όλα τα παραπάνω σε συσκευασία του ενός.

Για Πυργιώτη νομικό ο κ. Τζαβάρας μάλλον είναι απρόσεκτος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του οι άνθρωποι έχουν δει πολλά και ξέρουν να φυλάγονται από τις κακοτοπιές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιάζει αρνητικά. Καλά, μα δεν διατηρεί ούτε μία επιφύλαξη για τα μάτια του κόσμου έστω; Υιοθετεί με τέτοια ζέση τις θέσεις του ανατέλλοντα (ή διάττοντα;) μηντιακού αστέρα της Νέας Δημοκρατίας και ξεχνά ότι στην Πολιτική η διατήρηση αποστάσεων αποτελεί δόγμα επιβίωσης; Φαίνεται λοιπόν πως τα πράγματα έχουν αγριέψει εκεί κάτω στην οδό Πειραιώς και πώς τα άτια παίρνουν από τώρα θέσεις για να αγωνιστούν στον Ιππόδρομο, μόνον που το σπορ έχει γίνει πια ακριβό και δεν υφίστανται και εγγυήσεις για την επιτυχία.

Κύριε Τζαβάρα γνωρίζετε καλύτερα και από τον πρόεδρο σας πώς η Εισαγγελέας Τζίβα επιχείρησε να διερευνήσει μία εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση σε συνθήκες καθόλου ομαλές σε έναν Πειραιά που λειτουργεί σε συνθήκες οργανωμένης Μαφίας. Έπραξε τα ανθρωπίνως και νομικώς δυνατά για να διεκπεραιώσει τον φάκελο NOOR1 γνωρίζοντας ποιοι θα παραταχθούν απέναντι της. Διαβάζοντας τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» κ. Τζαβάρα αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής περί την νομική επιστήμη πώς ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε παιδαριώδεις σοφιστείες. Είστε αρκετά έξυπνος για να αντιληφθείτε το άτοπον της τοποθέτησης σας. Αντί λοιπόν να διευκολύνετε την εισαγγελική λειτουργό στην ολοκλήρωση της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης επιχειρείτε να την εξοντώσετε με τυπολατρίες. Γιατί κ. Βουλευτά; Αναλαμβάνετε και υποθέσεις εργολαβικά κατεδάφισης προσωπικοτήτων; Κρίμα διότι κάποια στιγμή θα δώσετε και εσείς λόγο αν όχι γενικά τουλάχιστον στους ψηφοφόρους σας. Ενδεχομένως, επειδή πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, να δώσετε κάποια στιγμή τον λόγο και στην συνείδηση σας. Σας το ευχόμαστε ολοψύχως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης