Από Δανία του Νότου, που προεκλογικά μας είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουμε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τώρα παλεύει να μη γίνουμε… Ινδίες.

Με την τρόικα να ζητεί από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη να καταργηθούν μέχρι και οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να πάρει και πάλι το όπλο του, να γυρίσει τον μύλο και να οπλίσει, απειλώντας θεούς και δαίμονες, αλλά δυστυχώς έγινε… μύλος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε Ινδία ούτε και θα γίνουμε!» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Παπανδρέου μέσω Κουτρουμάνη στις νέες απαιτήσεις της τρόικα.

Η τριανδρία, αντί να τα κάνει…. πάνω της από την προειδοποίηση του «πυρπολητή» της Ιπποκράτους, επανέλαβε με πιο απλά λόγια τις προτάσεις της, ώστε να γίνει κατανοητή: «Αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνούν, τότε η κυβέρνηση πρέπει να φέρει ρύθμιση για την κατάργηση των συμβάσεων!».

Κάτι μου θυμίζει αυτή η σκηνή, κάτι μου θυμίζει… Και δεν εννοώ τις απειλές των «Τροϊκανών», αλλά το γέμισμα του όπλου από τον καουμπόι στο γουέστερν «The good, the Bad and the ugly» (Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» και το κακό μας τον καιρό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης