«Τους σερβίρουν αλλοδαπές κρατούμενες και δεν έχουν καμία προνομιακή μεταχείριση οι χρυσαυγίτες Βουλευτές στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού» διαβεβαιώνει με έγγραφό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης τη Βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία κατέθεσε ερώτηση για ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων Βουλευτών.

Η κυρία Γιαννάκη καταγγέλλει επίσης ότι υπάρχει μία «κατά συρροή ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος των γυναικών από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απαιτούν να τους σερβίρουν φαγητό μόνο οι Ελληνίδες κρατούμενες κι όχι αλλοδαπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδεμία προνομιακή μεταχείριση!» απαντά ο Υπουργός μετά την ενημέρωση που είχε από τη Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ακόμη πως «δεν θα υπάρξει στοίβαξη εκατό και πλέον γυναικών κρατουμένων σε ένα μόνο όροφο ώστε να διαμένουν με την άνεσή τους σε άλλο όροφο οι έξι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες Βουλευτές.

«Το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας δέσμης συντονισμένων παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και εργασίας για το σωφρονιστικό προσωπικό» διευκρίνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης