Μπορεί να έχουν ορκιστεί να σβήνουν φωτιές, δεν έχουν όμως βάλει και το χέρι στη φωτιά να μην τις ανάβουν! Ο λόγος για ένα πυροσβέστη στον Νέο Κόσμο, που έφτασε στο σημείο να πάει να πνίξει έναν μαθητή του 6ου Λυκείου της περιοχής εξαιτίας της ηχορύπανσης που προκαλούσε, τόσο εκείνος όσο και οι συμμαθητές του.

«Τον έπνιξε, σου λέω…! Του ’βαλε τα χέρια στο λαιμό κι αν δεν είχαμε αρχίσει να ουρλιάζουμε, το παιδί σήμερα δεν θα ζούσε!», είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν έλαβε χώρα έξω από το 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών στον Νέου Κόσμο. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο και μιλούσαν μεταξύ τους σε υψηλούς τόνους. Ο γείτονάς τους, και πυροσβέστης στο επάγγελμα, κατέβηκε εξαγριωμένος και, πάνω στον εκνευρισμό του, έπιασε το παιδί από το λαιμό. Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν με τις κομμένες ανάσες του μαθητή, κάτι που οδήγησε τους συμμαθητές του στα ουρλιαχτά.

Κατά κοινή ομολογία, είναι αυτά που έσωσαν και το παιδί. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά και οι γονείς του μαθητή, που ενημερώθηκαν για τα γεγονότα.

Τον λόγο τώρα έχει ο ιατροδικαστής. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έχει ενημερωθεί; Αν όχι, η Ζούγκλα είναι εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σχολείο έχει χτιστεί το 1950. Ο κύριος ήρθε να μείνει στην πολυκατοικία δίπλα μας το 1970. Μας ζητάει και τα ρέστα; Μας απειλεί ότι του χαλάμε τις ώρες κοινής ησυχίας; Μας βρήκε, δεν τον βρήκαμε!» λένε οι άνθρωποι του σχολείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης