Ψηφίζω Σούλα για μια… κοντρούλα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 16:44
Δ. Κ.
Ψηφίζω Σούλα για μια… κοντρούλα
«Ψηφίζω Σούλα για μια… θεσούλα» ήταν κάποτε το έξυπνο σλόγκαν για τη βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη. Από σήμερα, όμως, όλοι «ψηφίζουμε Σούλα για μια κοντρούλα» ή και για άγριες… κόντρες. Έξαλλη ήταν η βουλευτής Τρικάλων, Σούλα Μερεντίτη, με την πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, την οποία θεώρησε υπεύθυνη για τον «αποκλεισμό» της από εισηγήτρια στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο.

Μόλις η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκε από την Κατερίνα Μπατζελή ότι εισηγητής θα είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου και όχι η ίδια, τα έκανε γυαλιά καρφιά.

Η Σούλα Μερεντίτη έβγαλε όχι μόνο αγριοφωνάρες αλλά, παράλληλα, χτυπούσε τα τραπέζια και την πόρτα της αίθουσας όπου συνεδρίασε ο Τομέας Κοινοβουλευτικής Εργασίας. Όλη η Βουλή είχε βγει για να δει τι ακριβώς συνέβαινε. Κλειστή ήταν η πόρτα της αρμόδιας επιτροπής, όμως όλοι ακούσαμε πεντακάθαρα τα… φωνήεντα που… «σπρέχαρε» η βουλευτίνα προς την πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ποια είναι αυτή που δεν έχει κοινοβουλευτική εμπειρία να λέει ότι εγώ δεν είμαι ικανή να εισηγηθώ ένα νομοσχέδιο; Τι Κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή; Πως τολμάει να θίγει την αξιοπρέπεια ενός συναδέλφου;» ούρλιαξε στην πρώην υπουργό η Σούλα Μερεντίτη.

Όμως, η πρώην υπουργός, ακόμα κι αυτήν τη δύσκολη στιγμή, απάντησε στο ίδιο μοτίβο που συνηθίζει: «Δεν θίγεται κανενός η αξιοπρέπεια».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 16:44