Το συμπόσιο, οι Σπέτσες και η διάψευση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014, 18:44
Το συμπόσιο, οι Σπέτσες και η διάψευση
Λίγο κρασί, λίγο... σούσι και ένα συμπόσιο για την «επανεφεύρεση της Δημοκρατίας». Σε αυτό το κλίμα ξεκινάει από αύριο το «Συμπόσιο των Σπετσών», το συνέδριο με οικοδεσπότη τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου.

Έπειτα από «διάλειμμα» ενός χρόνου, το 15ο Συμπόσιο διεξάγεται φέτος στις Σπέτσες και οι περισσότεροι προσκεκλημένοι έχουν ήδη καταφθάσει στο νησί. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής οι οικοδεσπότες φρόντισαν να δείξουν στους καλεσμένους το μεγαλείο της ελληνικής φιλοξενίας, κλείνοντας το φινετσάτο εστιατόριο «Freud Oriental» στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» για ένα κοκτέιλ πάρτι «καλωσορίσματος», ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφ. Έθνος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Γ. Ελενόπουλος εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα.

«Σήμερα το πρωί, "ενημερωθήκαμε" από δημοσιεύματα, ότι "σε φινετσάτο εστιατόριο άρχισαν οι διεργασίες" του Συμποσίου της Σύμης, και επίσης, κατά το γνωστό παραμυθάκι, ότι "λεφτά υπάρχουν για τον Γιώργο Παπανδρέου: Κοκτέιλ πάρτι, σούσι και χλιδή στο Συμπόσιο της Σύμης".

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται και το μενού της... ακολασίας, μαζί με διάφορα άλλα ευφάνταστα στοιχεία, προκείμενου να υπάρχει η βαθυστόχαστη κατάληξη: "οι διοργανωτές έδωσαν έναν τόνο απόλυτης χλιδής"! Ωραιότατα... Μόνο που, έως και αυτήν την ώρα, οπότε αυτό το σχόλιο θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ουδείς εξ´ όσων θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο της Σύμης, βρίσκεται στις Σπέτσες.

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να έχουν αρχίσει την Παρασκευή οι "διεργασίες", όπως "ενημερωνόμαστε" κατά τον ίδιο τρόπο που... συνήθως "ενημερωνόμαστε" από παρόμοια δημοσιεύματα. Άρα, άνθρακες ο θησαυρός. Το όλο θέμα, δεν θα άξιζε οποιουδήποτε σχολίου, αλλά το γεγονός ότι, επί σειρά ετών το Συμπόσιο της Σύμης, όπως και άλλες δραστηριότητες του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν στόχο αρκετών ΜΜΕ, μας υποχρεώνει να επισημάνουμε τα αυτονόητα.

Ο καθένας μπορεί να λέει, να γράφει και να υποστηρίζει ό,τι νομίζει, αλλά καλό θα ήταν, τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία μιας είδησης να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκειμένου να μην γελοιοποιούνται οι ευρισκόμενοι σε καθεστώς διατεταγμένης υπηρεσίας διακινητές δήθεν ενημέρωσης.
Αυτά, με τη σημείωση ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα των ευφάνταστων, πλην όμως απαράδεκτων και κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων για το ζήτημα αυτό, που είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα μας ενημερώνουν με ακρίβεια, λεπτομέρεια και πάνω απ' όλα προσήλωση στην... αλήθεια».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014, 19:05