Δ. Κ.

Η ολονυκτία έφερε με το λυκαυγές αποτέλεσμα. Η σφαγή αποφεύχθη, οι αρχηγοί συμφώνησαν, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος ανάσανε και οι Έλληνες έγιναν… Κινέζοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πρόκειται περί ανεκδότου, αλλά περί αληθείας και μάλιστα σκληρής, αλλά το ανέκδοτο είναι αλλού.

Επτάμιση ώρες κουβέντιαζαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το αν θα πρέπει ή όχι να κοπούν οι επικουρικές, ξεχνώντας το ανέκδοτο που λέει πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Γκρέμισαν το σπίτι για να πουλήσουν οικόπεδο και πανηγυρίζουν κιόλας.

«Για 100 εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουμε να χάσουμε 100 δις» είπε με θυμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι όπως διαπραγματεύεστε εσείς, μας καταστρέψατε!» ανταπάντησε ο Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το αίμα στο κεφάλι του υπουργού Οικονομικών.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που ήξερε για το αυχενικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έσπευσε να του δώσει ένα ντεπόν για να τον ηρεμήσει και να καλμάρει και την κατάσταση. Όταν δε είδε ότι το παυσίπονο ήταν πικρό, του ’πε να το πίνει λίγο-λίγο και του ’δωσε μάλιστα κι ένα αχλαδάκι για να τον γλυκάνει.

Και λίγο πριν ο Πρωθυπουργός πετάξει έξω από την αίθουσα τον Βενιζέλο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στο τραπέζι έπεσε κι ένα ανέκδοτο.

«Ήταν λοιπόν τρεις σε μια βάρκα που βούλιαζε. Ξαφνικά, μέσα από το νερό αναδύθηκε ο Χάρος πιάνοντας κουβέντα με τους τρεις. Θα γλιτώσει – είπε – εκείνος ο οποίος θα πετάξει κάτι στη θάλασσα και εγώ δεν καταφέρω να το βρω. Τότε μόνο θα του χαρίσω τη ζωή. Αμέσως ο πρώτος έβγαλε και πέταξε στο νερό το δακτυλίδι του. Μετά από εξονυχιστικό ψάξιμο, ο Χάρος επιστρέφει με το χρυσό στο χέρι. Ο δεύτερος ρίχνει όσο πιο μακριά μπορούσε ένα ευρώ. Ο Χάρος, έστω και με παραπάνω δυσκολία, εν τέλει ανέβηκε στην επιφάνεια με το κέρμα. Ο τρίτος αρχηγός, ο οποίος ήταν Πόντιος στην καταγωγή, άκουσε το Χάρο να του λέει να εγκαταλείψει εξαρχής την προσπάθεια γιατί δεν είχε καμιά τύχη. Ο Πόντιος όμως, με μια αστραπιαία κίνηση πετάει το αντικείμενο στη θάλασσα, και μαζί έπεσε και ο Χάρος στο νερό. Ψάχνει, ψάχνει, ψάχνει ενδελεχώς, μα πουθενά αποτέλεσμα. Κι όταν είδε κι απόειδε, ανέβηκε στον Πόντιο και του λέει ότι του χαρίζει τη ζωή, αλλά κι ότι θα ’θελε να μάθει τι στο διάολο πέταξε μέσα θάλασσα και δεν κατάφερε να το βρει. “Ένα αναβράζον ντεπόν!”, απάντησε εκείνος».

Το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας κι όταν η πόρτα του Μαξίμου άνοιξε, όλοι έμαθαν πως οι πολιτικοί πέτυχαν κι αυτή τη φορά το ακατόρθωτο. Να κάνουν Κινέζο μέχρι και τον πανέξυπνο Πόντιο, που καυχιόταν ότι ξεγέλασε το Χάρο, σκόνταψε όμως στους πολιτικούς!

Ανέκδοτο σου λέω…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης