Τελικά, η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού με αρχικά Β.Μ., του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Συγχρόνου (;;) Πολιτισμού (από ορολογία σκίζουν οι κρατικές υπηρεσίες), πήγε στην κινηματογραφική αίθουσα του «Mall» με… ειδική αποστολή. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι εκείνος που της ανέθεσε την αποστολή αυτή, η εν λόγω κυρία ανακάλυψε πως εντός της αιθούσης υπήρχαν ανήλικοι και μάλιστα ο αριθμός τους ανερχόταν σε 7. Η κυρία υπάλληλος έτρεξε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα. Επέδωσε μάλιστα και έγγραφο του Εισαγγελέα που έδινε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή έρευνας.

Η αστυνομία έσπευσε να βοηθήσει την υπάλληλο και έστειλε δύο όργανα να τη συνοδεύσουν πίσω στον κινηματογράφο. Ωστόσο, υπήρχε και το επίσημο έγγραφο του Εισαγγελέα (εδώ μιλάμε για άψογη οργάνωση), το οποίο κοινοποιήθηκε από την κυρία υπάλληλο στον υπεύθυνο της αιθούσης, ο οποίος διέκοψε την προβολή της ταινίας αιφνιδιάζοντας τους θεατές. Κλήθηκαν οι έφηβοι να εξέλθουν από τον κινηματογράφο και αναζητήθηκαν οι γονείς από τους βλοσυρούς αστυνομικούς. Οι γονείς ψώνιζαν ή απολάμβαναν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε άλλα τμήματα του «Mall», ως είθισται. Οι αστυνομικοί, αφού μετέφεραν τους εφήβους στο αστυνομικό τμήμα, κατέγραψαν τα στοιχεία των γονέων, προφανώς για περαιτέρω χρήση (δίωξη ενδεχομένως). Οι έφηβοι δεν συνελήφθησαν με τον νόμο περί τεντιμποϊσμού μεν, αλλά επισημαίνεται πως όλα αυτά συνέβησαν με την εφαρμογή του Μεταξικού νόμου του 1937, προκειμένου να εντοπιστούν οι έφηβοι οι οποίοι παρακολουθούσαν την προφανώς επικίνδυνη για τα χρηστά ήθη και την ευνομία της Πολιτείας, τη βραβευμένη με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ της Βενετίας ταινία «Joker».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όλα λοιπόν υποκινήθηκαν (;) από μία «επίμονη» υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού, μία άλλη «φιλόπονη» μεσαία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και έναν «εύπιστο» διευθυντή τοπικού Α.Τ. αλλά και δύο όργανα της Τάξης που έσπευσαν, αλίμονο, να βοηθήσουν την ευσυνείδητη υπάλληλο στη διατήρηση των ηθικών θεμελίων  στα οποία οφείλει να βασίζεται η  ελληνική κοινωνία. Αυτά για το Σάββατο, διότι την Κυριακή το σκηνικό εμπλουτίστηκε με επιπλέον αστυνομικούς μεν, αλλά με πρωταγωνίστριες τις ίδιες δύο κυρίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης