Στην ορκωμοσία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 18:28
Δ. Κ.
Στην ορκωμοσία
Αδυνατισμένος και σε μεγάλη φόρμα έδειχνε να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καθόταν στα πίσω έδρανα της Βουλής μαζί με τον πρώην στενό του συνεργάτη και νυν βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο και τη βουλευτίνα Τσαμπίκα Ιατρίδη, η παρουσία της οποίας στο ίδιο «στασίδι» δεν είχε να κάνει τόσο με τα «φιλοκαραμανλικά» της αισθήματα όσο με το ότι μπροστά ακριβώς καθόταν η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν έδειξε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία Καραμανλή και, μάλιστα, όταν κάποια στιγμή θυμήθηκε ότι είναι και εκείνος πίσω της, γύρισε αλλά το βλέμμα της έπεσε στο κενό. Ο Κώστας Καραμανλής την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα.

Ο βουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπήκε και είδε μόνο τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το μάτι του δεν πήγε καθόλου στον Κώστα Καραμανλή.

Ξένος για πολλούς, λοιπόν, ο πρώην Πρωθυπουργός! Λες και δεν ήταν αυτός που τους πήρε από το χέρι «διαλυμένους» και διασπασμένους και τους ανέβασε στο άρμα της εξουσίας.

Τώρα κάνουν πως δεν τον βλέπουν! Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου κάτι ήξερε που όσο ζούσε είχε στο γραφείο του την ρήση «ουδείς ασφελέστερος εχθρός του ευεργηθέντος».

Κάτι πήγε να πει ο Κατσιφάρας με την περίφημη φράση «Αν δεν υπήρχε ο Παπανδρέου δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας», αλλά προφανώς ο πρόεδρος δεν χαμπάριαζε από τέτοια. Θά ’θελε μια Βουλή «Κατσιφάρες» για να αναθεωρήσει τις απόψεις του για πράγματα και ανθρώπους.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 18:56