Τα υποβρύχια αυτήν τη φορά δεν γέρνουν, αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτα στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Τέσσερα τον αριθμό, τα οποία «σαπίζουν» στο καρνάγιο της περιοχής, χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί λύση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Άμυνας έκανε λόγο για οσμή σκανδάλου με τεράστιες πολιτικο-οικονομικές συνέπειες, σημαδεύοντας με το «περισκόπιό» του τον τότε υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς αυτήν την υπόθεση δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί. Σε τούτη δω τη δύσκολη περίοδο, με τον λαό να καλείται καθημερινά να κάνει ολοένα και νέες θυσίες, τα 2,5 εκατομμύρια που πλήρωσε ο λαός για τα υποβρύχια δεν πρόκειται να περάσουν έτσι. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και πιστεύουμε να την ψηφίσει και η κυβέρνηση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, η θέση της είναι κρυστάλλινη και πως ελπίζει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αποδέκτη την κυβέρνηση».

Ο κύριος Αβραμόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για αρχικές, «αμαρτωλές» συμβάσεις που αφορούσαν τόσο στα υποβρύχια όσο και στα αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ παράλληλα τόνισε πως από την ημέρα που πήγε εκείνος στο υπουργείο δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στον επενδυτή και πως δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο θέμα χωρίς την έγκριση της Βουλής και της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ευθύνες έχουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που υπέγραψαν τη σύμβαση με έναν ψευτοεπενδυτή που δεν έβαλε ένα ευρώ κι έχει ήδη εισπράξει δύο εκατομμύρια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης