Ολοκληρώθηκε η ακρόαση των επιλεγέντων Δικαστών για την προεδρία του Αρείου Πάγου και αύριο αναμένεται εκείνη των Εισαγγελέων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαθιστά τη  νομιμότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς να κάνει βουτιά στην επετηρίδα» υπογράμμισε  ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. Όμως ,επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απουσίαζαν 4 από τους 6 υποψηφίους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία ανέδειξε στη πρώτη θέση τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης με 14 ψήφους  ,δεύτερη την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Πηνελόπη Ζωντανού με εφτά ψήφους και Τρίτη την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Ζαφειροπούλου με τέσσερεις ψήφους.

Με επιστολή τους στην επιτροπή η Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη (είχαν προταθεί και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) επισήμαναν πως δεν θα παρευρεθούν στη σημερινή ακρόαση  επειδή θεωρούν ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία έχει θεσμικά προβλήματα αφού δεν έχει αιτιολογηθεί ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της          Δημοκρατίας δεν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα είχε ολοκληρωθεί η προηγούμενη επιλογή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία από κει που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αντισυνταγματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα συνεργήσουμε και για αυτό ψηφίζουμε λευκό με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο των Δικαστών» σημείωσε ο κύριος Τζαννακόπουλος.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εγγυητής του πολιτεύματος. Το ότι δεν υπέγραψε είναι και μια απάντηση σε όσους λένε ότι η διαδικασία έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή» φέρετε να επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη αν και δεν ήρθε στην Διάσκεψη πήρε δύο ψήφους και σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τη Μέρα 25.

Παρών ψήφισε το Κομμουνιστικό Κόμμα ,το ίδιο και η Ελληνική Λύση ,ενώ το Κίνημα Αλλαγής δια στόματος Βασίλη Κεγκέρογλου  έκανε λόγο για μια αναγκαία και νόμιμη διαδικασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης