Φαγοπότι με χρυσά κουτάλια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 13:02
Δ. Κ.


Στοιχεία-φωτιά για τα «έργα και τις ημέρες» αγροτικών συνεταιρισμών κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλος.

Φαγοπότι στην ΠΑΣΕΓΕΣ αποκαλύπτει πόρισμα που κατατέθηκε στη ΒουλήΣύμφωνα με τους πρώτους αριθμούς που γνωστοποιήθηκαν και προέρχονται από τις έρευνες που διεξήγαγαν -για τη δεκαετία 2001-2011- τόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας όσο και οι ειδικές επιτροπές που συστάθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκύπτουν δαπάνες που δεν δικαιολογούνται να καλύπτονται από τους συνεταιρισμούς.

Από το πόρισμα, μεταξύ άλλων προκύπτουν δαπάνες:

• 103.000 ευρώ που αφορούν την πιστωτική κάρτα του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, που την επίμαχη περίοδο ήταν ο σημερινός, επίσης, πρόεδρος της, κ. Τζανέτος Καραμίχας. Οι δαπάνες πληρώνονταν από τον οργανισμό.

• Δαπάνη 100.000 για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος. Η κάλυψη της δαπάνης αφορούσε το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και την καθαρίστρια.

• Δαπάνες 68.000 ευρώ για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο επίσης δεν προβλεπόταν.

• Επίσης 46.000 ευρώ για δαπάνη κινητού τηλεφώνου για τον πρόεδρο και άλλες 30.000 ευρώ για τον γενικό διευθυντή.

• Η διοίκηση του αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου έδωσε 67.000 ευρώ για αγορά Lexus, 9.000 ευρώ για φλουριά βασιλόπιτας και 23.500 ευρώ για γαλοπούλες και αρνιά!

«Μέχρι και προσωπική καθαρίστρια είχε ο κύριος πρόεδρος» είπε με σκωπτικό ύφος η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή για να δείξει τη ρεμούλα που γινόταν στις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις.

«Έδιναν και φλουριά των 1.500 ευρώ» διευκρίνισε επίσης η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία κατάφερε να διαβάσει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής και τρίβει ακόμα τα μάτια της για τις σπατάλες που σημειώθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με μία παράλληλη ανακοίνωση ότι θα ριχτεί άπλετο φως μας δείχνουν ότι τα ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Όσον αφορά το δωμάτια, τα διαμερίσματα και τις πιστωτικές κάρτες θα πρέπει οι ίδιοι οι πρόεδροι να τις δικαιολογήσουν.

The party is over... Ούτε κι άλλα σπασμένα προτίθεται να πληρώσει ο λαός.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 19:40