Της Άντζελας Πεΐτση

Πολλά και αξιοσημείωτα είναι τα παραλειπόμενα από τη φιέστα της τελετής των εγκαινίων του Αεροδρομίου της Πάρου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, κάποιοι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το μέγεθος της ασυνεννοησίας από τη μεριά των διοργανωτών.

Επίσης έλαμψε δια της απουσίας του, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, που είχε προσκληθεί για να βραβευτεί, αλλά ουδείς το παρατήρησε. Έτσι, λοιπόν σηκώθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος για να «τον»… βραβεύσει, αφού κανείς δεν είχε δει πως ο κ. Ραγκούσης, δεν ήταν παρών. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο Παριανού κατοίκου «δεν «τους» έκατσε τελικά ο Ραγκούσης, παρά τις προσπάθειες των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, να τον φέρουν στην εκδήλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, δεν προσκλήθηκε ο πρώην υπουργός, Γιώργος Αλογοσκούφης, καθώς στις δικές του ενέργειες το 2005, με την καταβολή της πρώτης δόσης των 10.000.000 εκατ € είχε δοθεί «το πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών του έργου.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η μικρή συμμετοχή του παριανού λαού στα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου για το νησί τους, για τις Κυκλάδες αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που πήρε το zougla.gr, η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν αθρόα γιατί δόθηκε συγκεκριμένος αριθμός διαπιστεύσεων για τα άτομα που θα παραβρίσκονταν για να παρακολουθήσουν την τελετή των εγκαινίων. Μάλιστα και πάντα με την ίδια και έγκυρη πηγή, υπήρχε αυστηρός έλεγχος από τις αστυνομικές αρχές σε όλους όσοι προσέρχονταν στο χώρο του αεροδρομίου, ο οποίος ξεκινήσε σε απόσταση 500 μέτρων από το δρόμο προς το αεροδρόμιο.

Αξιοσημείωτο ήταν πως δεν δόθηκε ο λόγος στον Δήμαρχο της Πάρου, Μάρκο Κωβαίου, που ως δημοτική αρχή και ως οικοδεσπότης του νησιού, είθισται σε επίσημες τελετές εγκαινίων να απευθύνει χαιρετισμό. Χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας της περιοχής ανέφερε στο zougla.gr πως είναι η πρώτη φορά που προσβάλλεται ο θεσμός της Δημοτικής Αρχής. «Δεν είναι δυνατόν σε μία τελετή εγκαινίων να μην μιλήσει ο Δήμαρχος που είναι η τοπική αρχή του τόπου», παρατήρησε.

Πάντως πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η εξαγγελία – υπόσχεση του κ. Τσίπρα προς τους κατοίκους της Πάρου, για την προμήθεια δύο ελικοπτέρων χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ούτε το χρηματικό κόστος ούτε το χρονοδιάγραμμα της παράδοσής τους. Τοπικοί κορυφαίοι παράγοντες, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ανοίγει ο δρόμος προς τις πρόωρες εκλογές χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη εξαγγελία ως «μια προεκλογική παροχολογία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης