ΠΚ

Η αρμονία στη ζωή μας είναι το ζητούμενο. Όχι όμως ως απόλυτη συνταγή. Αρμονία μπορεί να υπάρξει ακόμη και στη διαφορά. Πάντως η «μίμηση» δεν εγκωμιάστηκε ποτέ από τους βιρτουόζους της αρμονικής συνεύρεσης. Της πνευματικής για να εξηγούμεθα διότι οι καιροί … ου μενετοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγχορδίες λοιπόν στη μουσική είναι ωραίο πράγμα. Οι συγχορδίες στην δημοσιογραφία είναι φάουλ πώς και να το κάνουμε. Ας πούμε. Τι κοινό έχουν Το «Βήμα» του Μαρινάκη, η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ και η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» η κάποτε κραταιά φωνή του Βορά. Απάντηση. Καμία βεβαίως, τουλάχιστον ως προς το περιεχόμενο, την καταγωγή, την ιστορία τους, την πολιτική γραμμή (καλά ας μην ορκιζόμαστε κιόλας διότι όλα μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας).  

Και όμως έχουν. Τον τίτλο. Και οι τρείς εφημερίδες έπαιξαν κάνοντας «φούγκα» στη λέξη «Ακορντεόν». Λέξη της μόδας με πολιτικοκοινωνική πλέον διάσταση. Λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην τακτική του Νίκου Χαρδαλιά. Λέξη που μιμείται τον μέσο έλληνα όστις φουσκώνει και ξεφουσκώνει αλλά ρε παιδιά προσοχή. Δεν μπορεί και οι τρεις εφημερίδες κυριακάτικα να φιγουράρουν με το «Ακορντεόν σε ρε ελάσσονα». Και λίγη φαντασία δεν βλάπτει.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης