ΠΚ

Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε πως στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 προηγούνται οι ηλικιωμένοι και οι γέροντες και γερόντισσες που διαμένουν σε ειδικές δομές φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ αποφασίστηκε πως προηγούνται οι υγειονομικοί, καμία αντίρρηση, αλλά στην πραγματικότητα παρακολουθούμε ένα περίεργο γαϊτανάκι όπου οι κρατικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί παράγοντες παρελαύνουν μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό με μία σύριγγα στο μπράτσο. Πρόκειται για μία ιδιότυπη πασαρέλα.

Λένε πως αυτό το τελετουργικό αντιστοιχεί σε μία προσχεδιασμένη ενημερωτική καμπάνια. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Δεν ξέρω πού ακριβώς εντοπίζεται η «μαγκιά» αυτής της καμπάνιας. Διότι το να παρακολουθούμε τον στρατηγό, αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ή τον Βαρβιτσιώτη να εμβολιάζονται μάλλον φέρνει προς το φαιδρό. Μαγκιά θα ήταν να εμφανιστεί ένας πολιτικός, κυβερνητικός ή όχι, ένας Επίσκοπος (λέμε τώρα) οι οποίοι θα παραχωρούσαν τη θέση τους σε ένα γεροντάκι ή έναν διαβητικό, σε κάποιον πολίτη που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα, άτομα που πραγματικά προηγούνται εκ των πραγμάτων να εμβολιαστούν. Για κάποιους από αυτούς όπως και τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, ο εμβολιασμός προφανώς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μου είναι παντελώς αδιάφορο και καθόλου πειστικό να παρακολουθώ την εικόνα ενός υφυπουργού ή ενός ανώτερου δημόσιου υπαλλήλου να εμβολιάζεται. Μου είναι παντελώς αδιάφορο να βλέπω τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα ή τον Τσιόδρα με το φανελάκι. Μάλλον η εικόνα αυτή με οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι τρέχουν να διασφαλίσουν τη δόση εμβολίου το γρηγορότερο δυνατόν. «Διά τον φόβον των Ιουδαίων».

Για να τελειώνουμε. Στην Ελλάδα όλα εξευτελίζονται εν ριπή οφθαλμού. Το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ (Institute for Health Metrics and Evaluation) μόλις δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία, αν τα πράγματα εξελιχθούν στη βάση των σημερινών εν ισχύ δεδομένων, η Ελλάδα θα μετρά 12.500 νεκρούς την 1η Απριλίου από τον Covid-19. Θα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση νεκρών. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα δημοσιοσχεσίτικα κολπάκια και τις πόζες. Διότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του τελικού απολογισμού. Και τότε κάποιοι θα θυμηθούν την έρευνα του Bloomberg (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου κατά τον Ψαλμόν Εσπερινού). Αυτά για τους δεξιούς αλλά και τους αριστερούς (υπάρχουν ενίοτε και τέτοιοι) ψάλτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης