*εξ. φωτό: Το γραπτό μήνυμα Τσίπρα κατά την επίσκεψη στο Πεκίνο

Της Όλγας Γαβριηλίδου, δικαστικής-αναλυτικής γραφολόγου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ακριβώς τα δακτυλικά αποτυπώματα έτσι και η γραφή είναι μοναδική και εξατομικευμένη αντικατοπτρίζοντας ουσιαστικά τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του καθενός μας.

Προκειμένου να αναλύσει τον γραφικό χαρακτήρα ενός ατόμου, ο γραφολόγος διακρίνει και αναλύει μια πληθώρα γραφολογικών χαρακτηριστικών εξετάζοντας την γραφή από πολλαπλές οπτικές γωνίες, τις οποίες έπειτα συνδυάζει κατάλληλα ώστε να παρέχει στον ενδιαφερόμενο ένα πλήρες γραφολογικό – ψυχολογικό προφίλ.

Το γραφολογικό πορτρέτο συμβάλλει καίρια ως προς το γνώθι σαυτόν αλλά θα πρέπει πάντοτε να έχουμε κατά νου ότι αναφέρεται στο εδώ και τώρα εκτιμώντας την ψυχοσύνθεση του ατόμου κατά την στιγμή της γραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο της γραφολογικής ανάλυσης δεν έχει διαχρονικό χαρακτήρα διότι ο γραφικός χαρακτήρας αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, όπως ακριβώς η προσωπικότητά μας μεταβάλλεται και πλάθεται με τις εμπειρίες που βιώνουμε. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν συνήθως διαχρονικά στοιχεία της προσωπικότητας και της γραφής που παραμένουν αναλλοίωτα σκιαγραφώντας ένα αναλλοίωτο εξατομικευμένο προφίλ.

Εν προκειμένω, εξετάζοντας την παρούσα γραφή του κυρίου Τσίπρα μπορούμε να κάνουμε λόγο για έναν άνθρωπο ορθολογιστή και αντικειμενικό που δεν επιτρέπει στα συναισθήματα ή τις πεποιθήσεις του να επηρεάσουν την κρίση του. Εξετάζει εξονυχιστικά την κάθε πλευρά οποιουδήποτε ζητήματος πριν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα και ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του ή τον έλεγχο των πραγμάτων, γρήγορα ανακτά την αυτοκυριαρχία του και προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση, αρκεί να βρει χρόνο να απομονωθεί ώστε να ανασυνταχθεί. Ουσιαστικά θέλει να ελέγχει τα πάντα, γεγονός που ενδεχομένως τον κάνει ενίοτε να φαίνεται άκαμπτος.

Έχει μια μνημειώδη άνεση στην επικοινωνία του με του άλλους. Του αρέσει να μοιράζεται τα σχέδια και τις ιδέες, είναι ευθύς και στοχεύει πάντοτε σε αυτό που θέλει.

Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε μια διαρκή εσωτερική μάχη με τις αρνητικές του σκέψεις (γεγονός που μπορεί να έχει να κάνει και με την κούραση που διακρίνεται στη γραφή του). Αισθάνεται αποθαρρυμένος και του λείπει η αυτοπεποίθηση. Αν και ξεκινά πάντοτε τα νέα του διαβήματα με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, τη δεδομένη στιγμή αναζητά ασφαλιστικές δικλείδες που θα τον κάνουν να νιώσει σίγουρος για τους στόχους του.

Ο κύριος Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος σαφής. Απεχθάνεται τις άσκοπες κουβέντες και προχωρά απευθείας στην «καρδιά» κάθε ζητήματος με μια ευθύτητα που μπορεί κάποιες φορές να τον κάνει να φαίνεται τραχύς. Δεν παραποιεί ούτε αλλοιώνει τον χαρακτήρα του για να γίνει αρεστός. Είναι ειλικρινής και συμπεριφέρεται στην προσωπική του ζωή όπως και στη δημόσια. Η συμπεριφορά του είναι φυσική και ανεπιτήδευτη και -εξαιτίας αυτής της συνέπειας του χαρακτήρα του- θα λέγαμε πως είναι ένας άνθρωπος αξιόπιστος.

Είναι λεπτολόγος και είναι πάντοτε ενήμερος για τις λεπτομέρειες των ζητημάτων που τον αφορούν. Γι’ αυτόν, τα μέρη που συνιστούν το σύνολο είναι εξίσου σημαντικά όσο και το σύνολο, γι’ αυτό και σπάνια παραβλέπει τα λεπτά ακαθόριστα σημεία κάθε ζητήματος, με το οποίο ασχολείται.

Είναι φιλόδοξος και πορεύεται προς τα εμπρός με μια επιθετική θα λέγαμε αυτοπεποίθηση, αξιοσημείωτη ενέργεια και δυναμισμό στοχεύοντας όχι μόνο στην προσωπική του εξέλιξη αλλά και στην ανθοφορία των ζητημάτων, με τα οποία ασχολείται.

Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη ανησυχία του για τα οικονομικά ζητήματα είναι έκδηλη και στη γραφή του, κυριαρχώντας στη σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δείγμα γραφής που αναλύθηκε είναι αρκετά μικρό. Για τον λόγο αυτό, η ανάλυση θα πρέπει να εκτιμηθεί επικουρικά με άλλα στοιχεία της προσωπικότητας του κυρίου Τσίπρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης