Στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί σήμερα, λίγες ώρες πριν ριχτούν στη μάχη των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βόλτες για… μεζεδάκια και συνομιλίες με μέλη των κομμάτων που βρίσκονται σε εκλογικά περίπτερα της Αττικής περιλάμβανε το σημερινό… μενού των επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι εμφανίστηκαν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί μετά το φορτωμένο πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών.

Στο Μοναστηράκι ο Τσίπρας

Με μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Τσίπρας βρέθηκε με μέλη της Νεολαίας του κόμματος σε γνωστό καφέ-μπαρ στο Μοναστηράκι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ευδιάθετος λίγο μετά τις 13:00 στο καφέ, όπου τον περίμενε, εκτός από τους νέους, και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Αλέξης Τσίπρας - Ρένα Δούρου



Ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον Γάλλο Πρόεδρο για το ότι σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, καθώς μετρούσε απώλειες.

Οι κ.κ Τσίπρας και Ολάντ είχαν βρεθεί στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ στις 6 Αυγούστου. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για τις προθέσεις του και ο κ. Ολάντ φέρεται να του είπε πως είναι η μόνη λύση. Επίσης στην συγκεκριμένη συνομιλία ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναρωτήθηκε αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρει αντίρρηση και ο κ. Ολάντ του απάντησε πως θα φέρει, ωστόσο τον ενθάρρυνε να προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών.

Από το Σύνταγμα στο… Χαλάνδρι ο Μεϊμαράκης

Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα πήγε το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Εδώ πρωτοήρθα ως ΟΝΝΕΔίτης, μετά ως υποψήφιος βουλευτής, ως γραμματέας, τώρα ξανάρθα ως πρόεδρος του κόμματος» είπε απευθυνόμενος σε νέους και νέες της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αυτό που θέλει για κάθε Έλληνα χρόνο με τον χρόνο είναι να πάει τη ζωή του μπροστά. «Χρόνο με τον χρόνο να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, την ανθρωπιά μας, τη δημοκρατία μας, και η παλιότερη γενιά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσουν οι νέοι πίσω».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε επίσης ότι δεν έχει μαγικό κουμπί και κατηγόρησε τους αντιπάλους για αλαζονεία και στρατηγικό κενό.

«Καταφέραμε η ΝΔ να είναι ξανά μεγάλος πυλώνας της πολιτικής ζωής. Να περπατάμε εδώ στο Σύνταγμα με το κεφάλι ψηλά και να μη μας λέει κάνεις τίποτε, να ξαναβάλουμε τη ΝΔ μπροστά, και γι’ αυτό την Κυριακή θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο εστιατόριο «Θανάσης» επί της Λεωφόρου Πεντέλης στο Χαλάνδρι.

Σε ουζερί με συντρόφους του ο Λαφαζάνης
 
Από νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε με φίλους και συνεργάτες του σε ουζερί στη Νίκαια. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους αλλά και να χαλαρώσει για λίγη ώρα.

Ο Δ. Στρατούλης

Ο Στ. Λεουτσάκος χαιρετά συντρόφους του

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο

Σε πειραιώτικη ψαροταβέρνα ο Καμμένος

Με υποψήφιους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Για την «παραδοσιακή» ανάπαυλα πριν από την κάλπη της Κυριακής η ομήγυρη προτίμησε ένα ταβερνάκι στην ψαραγορά του Πειραιά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα ασκήσει αύριο Κυριακή στις 9:00 το εκλογικό του δικαίωμα στo 72ο Εκλογικό Τμήμα (Δημοτικό Σχολείο Λαρανίου) του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος είναι υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου και στη Β΄ Αθήνας.

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα επισκέφθηκε ο Κουτσούμπας

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι Δ. Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με μέλη, οπαδούς και φίλους του κόμματος.

Λίγο αργότερα, συνομιλώντας με πολίτες της Καλλιθέας στην αγορά της πόλης, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε τη σημασία τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης του κόμματος στην κάλπη της Κυριακής, «γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική ελπίδα». Είπε ακόμη ότι από τη Δευτέρα το ΚΚΕ «και στη Βουλή και στους αγώνες θα είναι μπροστά μαζί με τον λαό».

Ο Δ. Κουτσούμπας και στελέχη του κόμματος με... χαλαρή διάθεση

Στο Μπουρνάζι η Φώφη Γεννηματά

Στην πλατεία του Μπουρναζίου στο Περιστέρι, στο εκλογικό περίπτερο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Φώφη Γεννηματά, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι την Κυριακή θα δοθεί μια δύσκολη μάχη και εξέφρασε την ελπίδα η Δημοκρατική Συμπαράταξη να παίξει καίριο ρόλο στην επόμενη Κυβέρνηση.

Μια ανθοδέσμη για τη Φώφη Γεννηματά

Ρακές, φαγητό και… μπάσκετ για τον Σταύρο Θεοδωράκη

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του «Φωκιανού», εκεί όπου έκλεισε χθες την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού με την ομιλία του. Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στους δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δεν φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τ’ άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους, ενώ, όπως πάντα, ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά, όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος – Μυρτώ Τσάβαλου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης και eurokinissi.gr, 902.gr, peristerinews.gr

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης