ΠΚ

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, τελικά ο εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα, μιας και ομιλούμε περί Αριστεράς, ήταν πανταχού παρών αν και απών ,κατά την δύσκολη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη. Στοmeeting και οι κ.κ. Καλογήρου και Χαρίτσης. Στο menu το συνέδριο, η εγγραφή νέων μελών, η «Προοδευτική Παράταξη» ,δηλαδή η διεύρυνση προς ΠΑΣΟΚ μεριά. Όμως «το κρίσιμο» δεν ήταν τίποτε από τα παραπάνω. Το «κρίσιμο» είχε να κάνει με την οργή του Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με διαρροές προς «φίλιες δυνάμεις στα ΜΜΕ» περί της απογοήτευσης του Αλέξη Τσίπρα από τον Γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Σκουρλέτη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί στην Κουμουνδούρου αποκαλύπτει το όνομα που κρύβεται πίσω από τις διαρροές. Νίκος Παππάς. Τόσο απλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαχρονικά δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα ενεργεί μόνος του ή κατόπιν οδηγιών; “That is the question” για να αναφερθούμε και στην παλαιά καλή αγγλική λογοτεχνία την οποία εδιδάχθη στη Σκωτία ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Η πείρα διδάσκει με την σειρά της πώς κανείς δεν είναι σε θέση να αυτοενεργεί επ άπειρον στην Πολιτική. Κάποια στιγμή ,αν είναι αυτόφωτος, θα σκοντάψει. Όμως αν εκτελεί εντολές τότε αλλάζει το πράγμα. Και στην παρούσα περίπτωση ο Πάνος Σκουρλέτης και οι συν αυτώ είναι σαφείς. Ο Νίκος Παππάς δεν ενεργεί αυτοβούλως.

Τελικά η συνάντηση της Πέμπτης έληξε με μία κήρυξη εκεχειρίας η οποία ωστόσο θα είναι βραχύβια. Ο μεν Τσίπρας συμφώνησε να διεξαχθεί το περίφημο Συνέδριο έως τα τέλη Ιανουαρίου το αργότερο. (Ο ίδιος θα προτιμούσε να διεξαχθεί ακόμη και σε 6 μήνες αν ήταν δυνατόν αλλά φευ). Επίσης συμφώνησε η διεύρυνση δια της εγγραφής νέων μελών να υλοποιηθεί μεθοδικά και υπό έλεγχο και όχι σύμφωνα με το μοντέλο Παππά « Ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Επίσης ο Τσίπρας  τοποθέτησε ως πρόεδρο της επιτροπής διεξαγωγής του Συνεδρίου τον Πάνο Σκουρλέτη διασκεδάζοντας έτσι τις εντυπώσεις. Παλιά μου τέχνη κόσκινο στην Αριστερά. Σου κλείνω το μάτι σήμερα και σου παίρνω το κεφάλι μεθαύριο.

Επί της ουσίας το τρίδυμο Παππάς – Σπίρτζης – Κοτσακάς ,κάθεται στο στομάχι των κομματικών στη Κουμουνδούρου οι οποίοι ωστόσο γνωρίζουν πως χωρίς Τσίπρα δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν τις επόμενες εκλογές. Τι επόμενες, διότι έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τις κερδίσει, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν , τότε τελειώνει και το σύμφωνο συμβίωσης (με το κόμμα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ,τι ακριβώς θέλει να αποφύγει ο Νίκος Παππάς και υπονομεύει τον Σκουρλέτη; Η απάντηση αιφνιδιάζει τον εξομολογητή (διότι περί σκοτεινής εξομολογήσεως ζήτημα πρόκειται). Ο Νίκος θέλει να διαγραφεί από την πολιτική ορολογία της Κουμουνδούρου η φράση « Συζήτηση επί των πολιτικών πεπραγμένων κατά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ». Πίσω από αυτήν την φράση κρύβεται η επιθυμία πολλών στελεχών για την διεξαγωγή μίας ανοικτής (εσωκομματικά) συζήτησης για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και κατ’ επέκταση της διαπλοκής κατά τα χρόνια της «Χολέρας». Δηλαδή από το 2015 έως το 2019. Μιλάμε για τις «ειδικές σχέσεις» με τουλάχιστον 5 επιχειρηματικούς Ομίλους που έχουν το χαρακτηριστικό να δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στους τομείς της Ενέργειας, των Κατασκευών, των ΜΜΕ και  του… ΟΠΑΔΙΣΜΟΥ. Θου φυλακή το στόματι του κάθε αναλυτή. Ο Νίκος Παππάς με το δίκιο του δεν έχει καμία όρεξη να γίνει μία τέτοια κουβέντα. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης επίσης.

Τι ακριβώς επιδιώκει τώρα η άλλη πλευρά και τι θα επιθυμούσε ο Πάνος Σκουρλέτης; Την αποπομπή από το άμεσο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα όλων των μετεγγραφών  από τον χώρο της Προοδευτικής Παράταξης. Μπίστης, Χατζησωκράτης ,Μαχαίρας Θεοχαρόπουλος κλπ. Μιλάμε για πόλεμο εκ του συστάδην και για πυρά κατά βούληση. Αυτά επί του παρόντος. Διότι και μάτια έχουμε και αυτιά διαθέτουμε και άριστες πηγές διατηρούμε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης