Διαξιφισμοί δίχως τέλος επικράτησαν την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Μετά τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόσο σε θεσμικό -σχετικά με την απόφασή της για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας- όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μερίδα βουλευτών της αντιπολίτευσης, τη «σκυτάλη» πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός της ΝΔ κατήγγειλε ότι η κα. Κωνσταντοπούλου δεν υπέγραψε την άδεια επίσημης μετάβασής της ως εκπροσώπου του ελληνικού κοινοβουλίου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας μάλιστα προεδρεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να υπογράψει ένα απλό χαρτί μετάβασής μου στο Παρίσι. Για να υπογράψει το χαρτί αυτό δεν βρήκε τον χρόνο. Για να στείλει όμως επιστολή στον Κων. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει το γραφείο που διατηρεί εδώ και 75 χρόνια στο Κοινοβούλιο, βρήκε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε ζητήσει προ καιρού ραντεβού από την κα. Κωνσταντοπούλου προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά, ωστόσο ουδέποτε την δέχθηκε. «Δεν μου έκανε την τιμή να με δεχθεί. Δεν μου απάντησε καθόλου», είπε.

Η πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και εξήγησε ότι ενεκρίθη η εν λόγω άδεια μετάβασης και πρότεινε στη βουλευτή της ΝΔ να είναι πιο προσεκτική την επόμενη φορά. Όταν η κα. Μπακογιάννη ζήτησε -χωρίς να της έχει δοθεί ο λόγος- να απαντήσει, η κα. Κωνσταντοπούλου την επέπληξε: «Κυρία Μπακογιάννη, με το χέρι στη τσέπη μέσα στη μέση του βουλευτηρίου την ώρα που μιλά ο υπουργός; Αν θέλετε τόσο πολύ τον λόγο, θα σας δώσουμε τον λόγο μετά. Καθίστε στη θέση σας, θα σας δώσω τον λόγο μετά, και προσπαθήστε να κρατηθείτε και να μη δίνετε αυτή την εικόνα. Με το χέρι στη τσέπη στη μέση του βουλευτηρίου…»

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης