«Βυθίστε τον Πορθητή!»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 17:42
«Βυθίστε τον Πορθητή!»
Δ.Κ.

Με παρέμβαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο «Πορθητής» δεν θα βυθιστεί και η ζωή Ελλήνων και Τούρκων θα συνεχίσει να κυλάει στους ρυθμούς της και στις ίδιες πάντα διακυμάνσεις.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φλώρινας της «γαλάζιας παράταξης» Γιάννης Αντωνιάδης και με την οποία ζητούσε από τον Υπουργό Εξωτερικών να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν ξεπεράσει τα όρια εντός της ελληνικής ΑΟΖ να βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» κατέληξε στα…. αζήτητα.

Με εντολή της Πειραιώς απεσύρθη η ερώτηση. Μένει να δούμε την αντίδραση του Βουλευτή.

Βυθίστε το Χώρα κι όχι τη χώρα!

Η ερώτηση του κ. Αντωνιάδη είχε ως εξής:

Προς τον υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντόςελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός».

Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 17:42