ΠΚ

Υπάρχουν κάποιες κλασικές εκφράσεις όπως «οι ελληνικές καλένδες» ή η ακόμη γνωστότερη «εδώ είναι Ελλάδα» με την εναλλακτική εκδοχή «εδώ είναι Ψωροκώσταινα». Τελικά η φαντασιωσική προσομοίωση μετά από τόσο χρόνια (από την κυβέρνηση Σημίτη για την ακρίβεια) στο Ελληνικό, όπου κοτζάμ πρωθυπουργός έσπευσε να παραστεί συμβολικά στην ενεργοποίηση εκσκαφέων, καταδεικνύει πως εδώ είναι Βαλκάνια, και Ελλάδα και Ψωροκώσταινα μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασαν δεκαετίες για να «κληρώσει» το Ελληνικό και οκτώ κυβερνήσεις προκειμένου ο εκσκαφέας να στρέψει τη δαγκάνα του κατά του υπολείμματος κτηρίου στο πάλαι ποτέ Δυτικό Αεροδρόμιο. Προσοχή. Ακόμη τίποτε δεν είναι επίσημο. Πρέπει να εκδικαστούν όλες οι προσφυγές του ανταγωνιστή της εταιρείας η οποία ανέλαβε να χτίσει και να εκμεταλλευτεί το Καζίνο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο λένε. Τότε θα καταβληθούν από τον ανάδοχο και κάποια λεφτά. Παρ΄ όλα αυτά ο πρωθυπουργός φόρεσε το υποπράσινο γιλέκο και το λευκό οικοδομικό κράνος σε μία συμβολική παρουσία, αφού ο ίδιος θεωρεί πως το Ελληνικό (όνομα και πράγμα) εκφράζει το νέο state of mind και το new spirit που θα κυριαρχήσει στον τόπο. Το πρώην αεροδρόμιο έπαψε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2001.

Δηλαδή πριν από 19 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να γυρίσει η μίζα της μηχανής του εκσκαφέα που συμμετέχει στην πρώτη φάση ξηλώματος του παρελθόντος από το Ελληνικό. Να ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστούν άλλα 80 για να ολοκληρωθεί το έργο, αφού, όπως λέει και ο λαός, τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μετά… συνηθίζεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης