Κάθε φορά που η κοινωνία διαψεύδει τις κυβερνητικές, βλέπε συστημικές, προσδοκίες, το σύστημα απλά καταφεύγει στην λογιστική. Πόσοι ήταν οι διαδηλωτές; Πόσοι κατέβηκαν στην Αθήνα; Αλήθεια, πόσοι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη;
Η Αστυνομία από γεννησιμιού της ήξερε να ανακατεύει την τράπουλα. Μάθαμε και εμείς οι δημοσιογράφοι. Δέκα η Αστυνομία; Επί τρία εμείς. Ήταν και το παλιό ΚΚΕ που μας έμαθε να μετράμε στις διαδηλώσεις. Πόσοι στην κάθε σειρά, πόσοι ανά τετραγωνικό, ποια πυκνότητα μπροστά και ποια πίσω. Μάθαμε και την χωρητικότητα των πλατειών και των μεγάλων δρόμων.
Η Αστυνομία ψέλλισε κάτι για 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα. Κάποιοι, χρησιμοποιώντας την Πανάκεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, μαζί με φωτογραφίες από drones, ανέβασαν τους συμμετέχοντες στους 700.000. Όταν μία διαδήλωση στο Σύνταγμα καλύπτει την Σταδίου από την Ομόνοια, την Πανεπιστημίου από την Ομόνοια, την Βασιλίσσης Σοφίας από το Hilton, την Αμαλίας μέχρι το FIX, την Βασιλίσσης Όλγας, την Φιλελλήνων σε όλο της το μήκος, την Ερμού μέχρι τουλάχιστον την Καπνικαρέα και την Μητροπόλεως, μέχρι και κάτω από την Μητρόπολη, την Καραγιώργη Σερβίας, όσο που πάει το μάτι και ολόκληρη την Πλατεία Συντάγματος, με αρκετή από την Ακαδημίας, μιλάμε τουλάχιστον για μισό εκατομμύριο κόσμο.
Συμπέρασμα. Σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν περί το 1,5 εκατομμύριο πολίτες και διαμαρτυρήθηκαν. Αυτή την φορά χωρίς τα μωρά και τα παιδιά τους, ούτε τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Είμαστε δεν είμαστε 9,5 εκατομμύρια συνολικά. Είμαστε χώρα συνταξιούχων. Άρα πάνω από το 30% του ενεργού πληθυσμού έδωσε το «παρών». Λογιστικά χαιρετίσματα στην εξουσία.