«Πρόλαβα κι έφυγα και πήγα στο χωριό μου στη Φωκίδα. Άνοιξα ένα καφενείο και παλεύω. Και κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα, βάζω το μπρίκι στη φωτιά για τους καφέδες» είπε σε έναν βουλευτή το πρωί ο πρώην υπάλληλος της Βουλής, ο οποίος επισκέφθηκε τα παλιά του λημέρια, για να δει τους παλιούς φίλους και να τους φέρει τα νέα του.

(Οι προληπτικοί έφτυναν στον κόρφο τους)

Έδειχνε ξανανιωμένος μακριά από την τυπικότητα της Βουλής και απαλλαγμένος από όλες τις θεσμικές τσιριμόνιες με τα «Πώς είστε, τι κάνετε, κύριε βουλευτά μας; Πώς τα περνάει η βουλευτίνα μας;» κ.ο.κ..

Ήρθε, είδε και απήλθε ο κύριος πρώην υπάλληλος του Κοινοβουλίου.

Μωρέ, χίλιες φορές καφέδες σε κηδείες και μνημόσυνα, παρά την καθημερινή εξόντωση που επιφυλάσσουν στον κόσμο οι κυβερνητικοί…

«Ναι, είναι άδικο το φορολογικό σύστημα και θα πρέπει να αλλάξει» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, στον νεαρό που ρώτησε σχετικά κατά τη διάρκεια της εκπομπής της… «Τσαρίνας Αικατερίνης Β΄».

«Και μέχρι τότε, εμείς πρέπει να πληρώνουμε την αδικία, κύριε Πάγκαλε;» απάντησε εύστοχα ο νεαρός, αλλά στο προκεχωρημένο της ώρας ο Θόδωρος Πάγκαλος μάλλον πατσά ονειρευόταν…