Του Πολύβιου Κανέ

Τον είχαν κάνει Θεό στην Ελλάδα τα διάφορα ΜΜΕ . Ήταν η μεγάλη επενδυτική ελπίδα, το «ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ» για την ανόρθωση των οικονομικών δεικτών στην αιωνίως Ψωροκώσταινα η οποία ψάχνει συνεχώς για μετά Χριστόν προφήτες και πάμπλουτους επιχειρηματίες με «λε(π)τά αισθήματα. Κατά τεκμήριο σοβαρά ΜΜΕ και γνωστές ιστοσελίδες τον είχαν πλησιάσει. Του πήραν συνεντεύξεις. Του έστησαν το «μαγαζί» των δημοσίων σχέσεων που ο ίδιος επιδίωκε. Τέλος, ο επενδυτής των επενδυτών, ήρθε αυτοπροσώπως στην Ελλάδα. Διοργάνωσε με την 0μάδα του και μία δεξίωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπετε ο λεγάμενος, ο επενδυτής, δήλωνε μεταξύ των άλλων και Εβραίος. Από το 2020 άρχισε να βολτάρει στην Ελλάδα. Πήγε στις Σέρρες και τα Γιάννινα. Συναντήθηκε με πολλούς και υποσχέθηκε τα πάντα. Έδωσε συνεντεύξεις στην οικονομική «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» επί παραδείγματι για τα επενδυτικά όνειρα του που επιθυμούσε να υλοποιήσει στον τόπο μας. Συγκινητικότατος ο επενδυτής. Η ιστοσελίδα «Iefimerida» του έπλεξε το εγκώμιο.

Έως ότου η αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» δημοσίευσε την έρευνα της. Πολύμηνη έρευνα. Η Μαριάννα Κακαουνάκη ξεδιπλώνει όλη την καριέρα ενός διεθνούς απατεώνα. Διότι ο επενδυτής που κατάφερε να φέρει στην δεξίωση του στην Αθήνα, τον Πομπέο και τον Πρέσβη Τσούνη είναι ένας απίστευτα τελικά γνωστός διεθνής απατεώνας.

Το όνομα με το οποίο συστήθηκε στην Ελλάδα είναι εβραϊκό. Ντέιβιντ Σασούν. Στην Αμερική ωστόσο είχε ένα άλλο όνομα , μουσουλμάνου από το Σουδάν. Στη Βρετανία τον έβαλαν στη φυλακή για απάτες. Στην Αμερική επίσης. Χρωστούσε παντού, σε πολλούς και μάλιστα μεγάλα ποσά. «Δάγκωνε» όποιον ερχόταν σε επαφή μαζί του. Δεν πλήρωσε ποτέ τους υπαλλήλους του «γραφείου» του στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Δεν πλήρωσε ποτέ ενοίκιο στα διαμερίσματα που νοίκιαζε. Κατάφερε να πείσει κόσμο πως ήταν πράκτορας μυστικών υπηρεσιών. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε πράκτορας ούτε τίποτε άλλο εκτός από κοινός απατεώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί βρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τσούνης και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα. Τον είχαν όλοι πιστέψει. Προφανώς τον είχαν πιστέψει και τα «τσακάλια» της Αμερικανικής Πρεσβείας τα οποία δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν όμως και γι’ αυτό την πάτησαν. Αλλά και οι ισραηλινοί δεν πήγαν πίσω. Όντως έχουν κηρύξει διάλυση στο μαγαζί.

Είναι προφανές από το ύφος του πως ο Μάικ Πομπέο έχει πειστεί για την αξιοπιστία της «επενδυτικής πρότασης» του απατεώνα Ντέιβιντ Σασούν

Κανείς δεν ξέρει τι θα σκέπτεται τώρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο δικός μας κ. Τσούνης, ο συνάδελφός του Πρέσβης του Ισραήλ και βεβαίως ο συνήθως πληθωρικός Μάικ Πομπέο. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκέπτονται όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στην Ελλάδα. Κυρίως οι δημοσιογράφοι που «τσίμπησαν». Διότι η Κυβέρνηση, όλα κι όλα, η Κυβέρνηση κάτι ήξερε.

Βλέπετε ο Εβραίος, Μουσουλμάνος από το Σουδάν, ο τρόφιμος αγγλοσαξονικών φυλακών, είχε ζητήσει από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον να τον διευκολύνει. Εκεί τα «τσακάλια» έκαναν τη δουλειά τους και ανακάλυψαν τα ενδότερα των έσω μέσω Λονδίνου. Ειδοποίησαν την Αθήνα λοιπόν να προσέχει.
Ο Ντέιβιντ Σασούν ξεσκεπάστηκε αλλά επιμένει πως είναι Εβραίος, πως κατείχε διαβατήριο από το Σουδάν και δηλώνει πως όλα αυτά είναι μία απλή παρεξήγηση.

Το ζήτημα είναι πως για κάμποσα χρόνια αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να ξεγελάσει κόσμο και κοσμάκη. Έπεισε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για τους καλούς – επενδυτικούς σκοπούς του. Έφαγε λεφτά από συνεργάτες του. Εξαπάτησε διπλωμάτες και επιχειρηματικά στελέχη. Τέλος πολλοί τον πίστεψαν πως θα αναλάμβανε το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης που δεν θα έπρεπε «να πέσει στα νύχια των Κινέζων» ή πως θα επένδυε στην Attica Bank ή πώς θα αγόραζε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, ακίνητα στα Γιάννενα κλπ – κλπ. Τελικά ακόμη και το όνομα του ήταν κλεμμένο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης