Στο κόκκινο τα δάνεια, στο κόκκινο η υπομονή μας, στο κόκκινο και η ζωή μας. Όμως πράσινο φως άναψε το πρωί στο Βήμα της Ολομέλειας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτίνας της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη είπε πως «μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα έχει οριστικοποιήσει και καταθέσει στη Βουλή τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια».

Η Βουλευτίνα της αριστεράς κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί συγκεκριμένα ώστε να δοθεί λύση σ ’αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που πνίγει καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση» επεσήμανε η κ. Ξηροτύρη.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες έλληνες οφειλέτες και για αυτό επεξεργάζεται σχέδιο που θα μπορέσει να τους ανακουφίσει» απάντησε ο Υφυπουργός.

«Άντε και αντίο θα σε δω στο πλοίο στις 32 του μηνός. Μύκονο θα πάω, τον ΕΝΦΙΑ να φάω, γιατί ζωή και κότα θέλω να περνάω».