Αιτία «έκρηξης» στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής έχει γίνει το θέμα της απασχόλησης ανασφάλιστων οικιακών βοηθών σε σπίτια βουλευτών και υπουργών. Την καταγγελία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η εκπρόσωπος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Βασιλική Τσιούνη.

Από ό,τι φαίνεται, το «θέμα» οδεύει προς αποσιώπηση, καθώς οι καταγγελίες είχαν γίνει στην συγκεκριμένη Ένωση, αλλά μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, όλοι αρνούνται να μιλήσουν.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει λόγω φόβου, καθώς κάποιες από τις καταγγέλλουσες είναι «παράνομα» στη χώρα ή αν τα μεγάλα αφεντικά υποψιάστηκαν τι πάει να συμβεί και τις «νουθέτησαν» με γλυκές και μεγάλες υποσχέσεις.

Το σίγουρο είναι πως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στις καθαρίστριες και στο οικιακό προσωπικό, που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα στην Ελλάδα και να μην χρησιμοποιεί φράσεις του τύπου «αν έχει λίγη «τσίπα» να φέρει τα στοιχεία» ή «τα γαργαλιστικά θέματα» πουλάνε.

Διότι αν -λέμε αν- αποφασίσουν τελικά οι καταγγέλλουσες να ανοίξουν το στόμα τους, κάποιοι εκεί στη Βουλή θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν…