Οι ετικέτες που τοποθετήθηκαν στα ρούχα που πωλούνται στο κατάστημα «Madhouse» στην Oxford Street του Λονδίνου -και δη στα αντρικά παντελόνια- έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο, καθώς περνούν ένα άκρως ρατσιστικό και «σεξιστικό» μήνυμα που μεταφράζεται ως εξής: «Δώσ’ το στη γυναίκα σου να σου το πλύνει, είναι η δουλειά της!».

Η ετικέτα έγινε γνωστή μέσω Twitter, όταν η κα Emma Barnett, Digital Media Editor της βρετανικής «Daily Telegraph», την ανέβασε στον λογαριασμό της, σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι το περιεχόμενο δεν περιέχει ίχνος χιούμορ! Το αντίθετο, μάλιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κατάστημα άλλαξε με δική του πρωτοβουλία τις ετικέτες πλυσίματος των αντρικών παντελονιών με καινούργιες, προσπαθώντας να «διευκολύνει» τους άνδρες, γεγονός που προκάλεσε αμέσως την αντίδραση της Emma.

Παράλληλα, χιλιάδες ακόμη γυναίκες έσπευσαν στο Twitter, για να εκφράσουν τη «συμπαράστασή» τους αλλά και για να δηλώσουν απερίφραστα την αντίδρασή τους στην κίνηση αυτή του καταστήματος. Ωστόσο, πολλοί άνδρες βρήκαν «γλυκό» και «χαριτωμένο» το εν λόγω μήνυμα.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση των γυναικών, βέβαια, δεν έχει να κάνει με κανενός είδους επανάσταση του τύπου «πετάξτε τα σουτιέν από τα παράθυρα», αλλά με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να προσδιορίζει τον ρόλο μας σε αυτή τη ζωή! Πόσο μάλλον σε ένα αντρικό… παντελόνι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: perierga.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης