Μπορεί να αποκαλείται Sunshine State, μπορεί το πορτοκαλί να είναι το χρώμα που χαρακτηρίζει όσο κανένα άλλο την πολιτεία της Φλόριντα, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι δεν αποτελεί και την πιο έξυπνη επιλογή να φορά κάποιος πορτοκαλί ρούχα στη δουλειά. Κι αυτό γιατί μπορεί να το πληρώσει, ακόμα και με απόλυση…

Ακριβώς αυτό έπαθαν 14 άτομα που δούλευαν για μια δικηγορική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπάλληλοι της δικηγορικής εταιρείας Elizabeth R. Wellborn, στο Deerfield Beach, είπαν πως επί σειρά μηνών φορούσαν πορτοκαλί T-shirts κάθε Παρασκευή που πληρωνόντουσαν, για να ξεχωρίσουν ως η ομάδα που πήγαινε να διασκεδάσει μετά τη δουλειά.

Αλλά την περασμένη εβδομάδα είδαν το χαρτί της απόλυσης, αφού κατηγορήθηκαν από τους νέους διευθυντές της εταιρείας ότι φορούσαν το έντονο χρώμα σαν ένα είδος διαμαρτυρίας για τη νέα διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι το να φοράνε πορτοκαλί είχε γίνει παράδοση πριν ξεκινήσουν για το happy hour της Παρασκευής. Όμως, οι διευθυντές θεώρησαν την κατά τα άλλα αθώα κίνησή τους ως απειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαγορεύει το πορτοκαλί στο γραφείο. Η Φλόριντα όμως είναι από τις πολιτείες που ένας εργοδότης μπορεί να σε απολύσει για οποιαδήποτε αιτία, εκτός αν η απόφασή του παραβαίνει τον νόμο.

Ας ελπίσουμε η πρακτική της Φλόριντα να μην αποκτήσει μιμητές εργοδότες και προς… Ελλάδα μεριά!

Μια εκ των απολυμένων της εταιρείας που φορά το…αμαρτωλό T shirt

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης