Ένας Τεξανός δικηγόρος, ο Ροντ Πόντον, κατάφερε να γίνει viral όταν σε βιντεοκλήση που συμμετείχε με τον δικαστή Ρόι Φέργκιουσον «μετατράπηκε» σε γάτα, χάρη σε ένα φίλτρο του Zoom.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο διάλογος ανάμεσα στον δικαστή και τον δικηγόρο είναι ξεκαρδιστικός. «Νομίζω ότι έχετε ένα φίλτρο ενεργό στις ρυθμίσεις του βίντεο. Ίσως θα θέλατε να…» ξεκινά να λέει ο δικαστής, με τον Πόντον να διακόπτει με φωνή που δείχνει ταραχή: «Με ακούτε, κ. δικαστά;». Ο Φέργκιουσον επαναλαμβάνει ότι προφανώς υπάρχει ενεργό φίλτρο και ο δικηγόρος του απαντά: «Ναι, πράγματι. Δεν ξέρω πώς να το αφαιρέσω. Έχω τη βοηθό μου εδώ και προσπαθεί, αλλά είμαι έτοιμος να συνεχίσω και με αυτό αν χρειαστεί». «Είμαι εδώ live. Δεν είμαι γάτα» λέει ο δικηγόρος, με τον Φέργκιουσον να απαντά: «Ναι, το βλέπω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Θέλοντας να προειδοποιήσει τους επαγγελματίες του νομικού χώρου για τυχόν ανάλογες επιπλοκές, ο δικαστής δημοσίευσε το κλιπ στο Twitter με το εξής μήνυμα: «Αν ένα παιδί έχει χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή προτού συμμετάσχετε σε εικονική ακροαματική διαδικασία, ελέγξτε τις επιλογές βίντεο Zoom για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα φίλτρα είναι ανενεργά».

Πάντως ο Φέργκιουσον έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην κλήση επέδειξαν άψογο επαγγελματισμό και ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αφοσίωση του δικαστικού κλάδου στην προσπάθεια να συνεχιστεί το σημαντικό έργο της δικαιοσύνης εν μέσω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης