Πολλοί λένε ότι οι γάτες είναι συμφεροντολόγες, ίσως και λίγο «διπρόσωπες». Ο συγκεκριμένος γατούλης δεν ξέρουμε αν είναι συμφεροντολόγος, είναι όμως σίγουρα διπρόσωπος, χωρίς εισαγωγικά! Έχει δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια.

Δεν του αρέσει να νιώθουν οίκτο για αυτόν, είναι ευτυχισμένος και μόλις έγινε 12 χρόνων (8/9/1999), έχοντας το Ρεκόρ Γκίνες του μακροβιότερου «αιλουροειδούς – Ιονού» -από τον διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων, Ιανό- του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κρανιοπροσωπικός διπλασιασμός είναι ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο που οδηγεί στην «αναπαραγωγή» μέρους ή και ολόκληρου του προσώπου του πάσχοντος. Έχει καταγραφεί πολλές φορές σε εξημερωμένες γάτες, όμως ελάχιστες από αυτές έζησαν μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Όπως κάθε διπρόσωπος γάτος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο ήρωάς μας έχει δύο ονόματα, στη μορφή ενός: Φρανκ & Λούι τον φωνάζει η ιδιοκτήτριά του, Μάρτι, που ζει κοντά στο Γουόρστερ της Μασαχουσέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν της τον έφεραν για ευθανασία στην κτηνιατρική κλινική στην οποία εργαζόταν, το μέγεθός του δεν ξεπερνούσε τον αντίχειρά της. Με το προσδόκιμο ζωής των διπρόσωπων γατών να μην ξεπερνά τις τέσσερις ημέρες, οι προβλέψεις δεν ήταν πολύ αισιόδοξες. Η Μάρτι όμως έκανε τα πάντα για τον Φρανκ & Λούι και «κάθε μέρα που περνούσε, ήταν μια ευλογία», όπως είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι γάτες με τη συγκεκριμένη πάθηση δεν καταφέρνουν να επιζήσουν, κυρίως διότι αντιμετωπίζουν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, εκτός από τον κρανιοπροσωπικό διπλασιασμό.

Ο Φρανκ & Λούι έχει έναν εγκέφαλο. Τα δύο ακριανά μάτια του λειτουργούν κανονικά, ενώ το μεσαίο και μεγαλύτερο, είναι τυφλό. Τρώει με το στόμα του Φρανκ (δηλαδή το δεξί), καθώς αυτό συνδέεται με τον οισοφάγο του. Η απόλαυση όμως είναι διπλή, όπως μαρτυρά η μυτούλα του Λούι που κινείται σπασμωδικά όταν τρώει ο Φρανκ για λογαριασμό… και των δύο τους!

Ένα είναι σίγουρο, είναι ο μόνος γάτος που έχει κερδίσει με την αξία του την τιμή να του απευθύνονται στον πληθυντικό: να μας ζήσετε, Φρανκ & Λούι!

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης