Ένα «μακάβριο» φεστιβάλ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 07:06
Ένα «μακάβριο» φεστιβάλ

Γιορτάζεται κάθε Μάρτιο στην ορεινή πόλη του Nederland στο Colorado των Η.Π.Α. και αποτελεί ένα από τα πιο εκκεντρικά festival του κόσμου. Και το όνομα αυτού…«Frozen Dead Guy Days».

Η πόλη των 1.400 κατοίκων έγινε πασίγνωστη το 1994 όταν οι τοπικές Αρχές ανακάλυψαν το πτώμα του Νορβηγού Bredo Morstoel μέσα σε ένα σιδερένιο φέρετρο γεμάτο πάγο. Η κόρη και ο εγγονός του σε μια προσπάθεια να τον διατηρήσουν, τον τοποθέτησαν μέσα στο φέρετρο και τον μετέφεραν σε αυτή την περιοχή προκειμένου να μην αλλοιωθεί ποτέ το σώμα του.

«Όλη η ιστορία είχε στιγματίσει την πόλη μέχρι το 2002 όταν και ξεκίνησε το φεστιβάλ. Πλέον, η πόλη έχει γίνει γνωστή και προσελκύει κόσμο ο οποίος έρχεται και διασκεδάζει ντυμένος μακάβρια. Είναι σαν ένα δεύτερο Halloween» αναφέρει η Teresa Warren, ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Το φεστιβάλ έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό ενός παγωμένου πεθαμένου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγώνα δρόμου κουβαλώντας φέρετρο, βουτιά σε παγωμένη πισίνα. Κάθε χρόνο προσελκύει 15.000 ανθρώπους.

Δείτε το video από τους ετήσιους εορτασμούς...Δείτε το video από την ιστορία της ανακάλυψης του πτώματος...

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 07:32