Εσείς ξέρατε ότι η  Ελένη Μενεγάκη… «είναι  τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς» ; «Ότι ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους στην Ελβετία ;»

Προφανώς και δεν το ξέρατε αλλά μάλλον ήρθε καιρός να το μάθετε. Όχι δεν κάνουμε καθόλου πλάκα αφού στον κόσμο του Διαδικτύου πραγματικά μπορείς να διαβάσεις τα πάντα, ακόμα και τα πιο απίθανα. Τα fake news όμως και οι απάτες έχουν την τιμητική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως για παράδειγμα αυτά που ψαρέψαμε το βράδυ της Τρίτης.  Διαφημίσεις που χρησιμοποιούν διάσημα πρόσωπα προκειμένου να πείσουν τον αναγνώστη να αγοράσει κάποια υπηρεσία ή ακόμα και να του αποσπάσουν χρήματα. Έτσι και στην περίπτωση της Μενεγάκη, τα link αυτά που εντοπίσαμε οδηγούν σε fake άρθρο το οποίο αναφέρει πως η τηλεπερσόνα απέκτησε πλούτη μέσω μιας πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα το συγκεκριμένα άρθρο αναφέρεται και σε άλλα γνωστά πρόσωπα.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε όλο το fake δημοσίευμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά πρόκειται για κατασκευασμένα δημοσιεύματα που γράφουν για επενδύσεις και χρησιμοποιούν γνωστά πρόσωπα.Τέτοιου είδους δημοσιεύματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μαζικά στο Διαδίκτυο αλλά και στα social media.

Η δομή τους είναι πανομοιότυπη. Η αφετηρία όλων των δημοσιευμάτων είναι ότι χάρη σε κάποια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα συναλλαγών που ανακάλυψαν οι επώνυμοι υποτίθεται ότι έβγαλαν αθροιστικά αρκετά εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με ελάχιστο κόπο και ρίσκο. Μάλιστα είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τα αστρονομικά τους κέρδη που τάχα εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μοιραστούν με τους παρουσιαστές την εμπειρία τους, να κάνουν επίδειξη της πλατφόρμας και να προτρέψουν τους θεατές να ακολουθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη το παράδειγμά τους.

Διαφορετικό link. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Eίναι γεγονός λοιπόν ότι πίσω από τις ηλεκτρονικές αγορές στις οποίες διακινούνται τεράστια οικονομικά μεγέθη, σε κάποιες περιπτώσεις κρύβονται αρκετοί και σοβαροί κίνδυνοι, αφού δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι οι οποίοι είτε προωθούν παράνομα προϊόντα και με τις μη ρεαλιστικές προσφορές εξαπατούν τους χρήστες, πουλώντας ανύπαρκτα ή σκάρτα είδη και ωθώντας τους να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες, είτε μολύνουν τις συσκευές τους με κακόβουλο λογισμικό.

Οι ψευδείς διαφημίσεις που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αποτελούν πλέον μια απειλή για τους χρήστες. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, η Google κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους καταναλωτές.

Πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι όλα αυτά ; Πόσος κόσμος μπορεί να έχει πέσει θύμα ; Αλήθεια η ίδια η Ελένη Μενεγάκη γνωρίζει για την ύπαρξη αυτού του link ;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης