Μία κατσίκα στις Φιλιππίνες γέννησε ένα πλάσμα που μοιάζει με διασταύρωση ανθρώπου και γουρουνιού, γεγονός που πυροδότησε φόβους για ύπαρξη «κατάρας» στους ιδιοκτήτες της. Το ζώο γέννησε με καισαρική. Και ενώ το πρώτο κατσικάκι της φαινόταν φυσιολογικό, το δεύτερο προκάλεσε ανησυχία λόγω τερατογένεσης. Δυστυχώς, ούτε η κατσίκα ούτε οι απόγονοί της κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Η Ζοσεφίν Ρεπίκ, της οποίας η οικογένεια έχει υπό την ιδιοκτησία της τη φάρμα στο Μιντανάο των Φιλιππινών, δήλωσε: «Συγκλονιστήκαμε. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τι έμοιαζε. Όλοι οι γείτονες έτρεξαν στο σπίτι μας για να το δουν».

«Κανείς δεν ξέρει τι είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι κατσίκα. Αναρωτιόμαστε γιατί συνέβη κι αν είναι κάποια κατάρα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατσίκα υπέφερε από κάποια γενετική μετάλλαξη στη μήτρα, σύμφωνα με την «Daily Mail».«Είναι πολύ πιθανόν η κατσίκα να νόσησε από τον πυρετό της κοιλάδας Rift, ασθένεια που μεταδίδεται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και προσβάλλει κυρίως τα αιγοπρόβατα» εξηγεί ο Agapita Salces, καθηγητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου Φιλιππίνων.

Το πλάσμα στις Φιλιππίνες δεν είναι το πρώτο μεταλλαγμένο ζώο του τρέχοντος έτους. Τον Μάιο, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο κατέγραφε επίσης ένα παράξενο πλάσμα που έμοιαζε με διασταύρωση χοίρου και ανθρώπου.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης