Η μικρότερη εκκλησία στον κόσμο!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:40
Η μικρότερη εκκλησία στον κόσμο!
Το μικρό εκκλησάκι Cross Island Chapel βρίσκεται στο κέντρο μιας ειδυλλιακής λίμνης στην πόλη Oneida της Νέας Υόρκης και δημιουργήθηκε μόλις το 1989, μετά από προτροπή των κατοίκων προς τις τοπικές Αρχές.

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο, μοιάζει να «επιπλέει» πάνω στην επιφάνεια της λίμνης, καθώς η μοναδική του στήριξη γίνεται με πασσάλους, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο νερό, σχηματίζοντας μια μικρή ξύλινη εξέδρα.Με επιφάνεια μόλις 29 τετραγωνικά πόδια και διστάσεις 51×81, είναι το μικρότερο εκκλησάκι στον κόσμο! Στο εσωτερικό του υπάρχουν μόνο δύο καθίσματα και ένας άμβωνας, ενώ η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά με βάρκες.

Δύο μικρά παράθυρα βιτρό απεικονίζουν το Άγιο Πνεύμα, ενώ ένας μεγάλος ξύλινος σταυρός που βρίσκεται στο πλάι επάνω σε έναν σωρό από πέτρες υπενθυμίζει στους επισκέπτες της λίμνης την ιερότητα του χώρου.Ο ναός δεν έχει τακτικό εκκλησίασμα αλλά είναι πάντα ανοικτός σε όποιον θέλει να προσευχηθεί. Ένας επιστάτης φροντίζει για την καθαριότητα και τη συντήρηση της εκκλησίας, που διατίθεται στο κοινό για διάφορα μυστήρια.«Η μικρή εκκλησία αποτελεί σήμα-κατατεθέν της περιοχής μας και σκοπό έχει να καταδείξει σε όλους τους πιστούς ότι ο Θεός βρίσκεται παντού, ανεξάρτητα από τον τόπο και το χώρο», λέει ο επιστάτης.

Πηγή: perierga.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:40