Το κάστρο Dudley Castle στην περιοχή West Midlands είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά «στοιχειωμένα» μέρη της Βρετανίας.

Η ιστορία του κτηρίου είναι συνήθως γνωστή στους επισκέπτες του, οι περισσότεροι δεν την παίρνουν στα σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ίσχυε και για την 28χρονη Amy Harper, η οποία επισκέφθηκε το κάστρο μαζί με τον σύζυγό της Dean και τα τρία τους παιδιά, τον περασμένο μήνα. Όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους όμως, και κοιτώντας τις φωτογραφίες, ανακάλυψαν κάτι ανατριχιαστικό.

Παρατηρώντας προσεκτικά μία μακρινή φωτογραφία του κάστρου, ανακάλυψαν μία περίεργη μαύρη «μουτζούρα». Από την αρχή τους φάνηκε κάτι περισσότερο από απλή σκιά, οπότε αποφάσισαν να το ερευνήσουν. Έτσι, συνειδητοποίησαν ότι η εικόνα που είχαν τραβήξει ταίριαζε απόλυτα με την περιγραφή του φαντάσματος της Grey Lady.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί το διασημότερο φάντασμα του κάστρου. Πρόκειται για το φάντασμα της Dorothy Beaumont που, σύμφωνα με τον θρύλο, τριγυρνάει στο κάστρο ψάχνοντας τη μικρή της κόρη, που πέθανε λίγο μετά τη γέννησή της, τον 17ο αιώνα.

Όπως ήταν φυσικό, με τη δημοσίευση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κατηγορήσουν την 28χρονη ότι είχε κατασκευάσει μόνη της το «φάντασμα». Η ίδια το αρνείται κατηγορηματικά.

Όσον αφορά στους ειδικούς, πιστεύουν ότι πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που ο ανθρώπινος εγκέφαλος απλά βλέπει αυτό που θέλει να δει σε μία εικόνα, «δημιουργώντας» πρόσωπα και ανθρώπους εκεί που υπάρχουν απλά σκιές.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης